Görlitzer Park’ta önlem planı

Güncelleme Tarihi:

Görlitzer Park’ta önlem planı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2023 11:49

Berlin’de SPD’yle ortaklık eden CDU’lu Eyaet Başbakanı Kai Wegner, “Başkenti daha güvenli hale getireceğiz” diyerek özellikle kamuya açık parklarda önlemlerin artırılması için harekete geçti. İlçe Belediye Başkanları ile bir ‘Güvenlik Toplantısı’ yapan Wegner, başta ‘uyuşturucu parkı’ olarak bilinen ‘Görlitzer Park’ olmak üzere Wedding kesimindeki ‘Leopoldplatz’ (Leopold Meydanı) ve çevresinde daha sıkı önlemler alacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE sabah erken saatlerde ve akşamları zaman zaman yaşanan şiddet eylemleri yüzünden insanların parklarda rahat bir şekilde dolaşmaktan çekindiklerini belirten Wegner, kaba kuvvete ve şiddete kesinlikle göz yummayacaklarının altını çizdi. Kai Wagner başkanlığındaki ‘Güvenlik Toplantısı’nda, uyuşturucu kullananların ve uyuşturucu satıcılarının cirit attığı Görlitzer Park’ın etrafının çitlerle donatılması, belirli yerlere giriş çıkış kapısı açılması, kameralar yerleştirilmesi ve bağımlılara danışmanlık hizmeti verecek eleman sayısının artırılması da karara bağlandı. Aynı zamanda belirli bir dönem için akşamları Görlitzer Park’ın kapatılması da öngörüldü.

Görlitzer Park’ta önlem planı

Berlin Başbakanı Kai Wegner

Haberin Devamı

Berlin Başbakanı Kai Wegner, “Ben, başkent Berlin’de herkesin, özellikle de kadınların geceleri de tedirginlik duymadan gezip dolaşabilmelerini istiyorum. 14 yaşında bir kız çocuğun uyuşturucu tacirleri tarafından bağımlı hale getirilip hayat kadını olarak çalıştırılıp istismar edilmelerine kesinlikle göz yummayacağız. Bu alanda gereken her türlü önlemleri artırmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu. Berlin Adalet Senatörü Felor Badenberg de yeni bir proje grubu oluşturarak uyuşturucu tacirleri ve kaçakçılarını, silah tacirlerini ve kara para aklayanları yakın takibe alacaklarını açıkladı. SPD’li Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger de ‘Güvenlik Toplantısı’na “Berlin için güzel bir gün ve yararlı bir toplantıydı” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!