Gorki'de suflesiz bir aşk

Güncelleme Tarihi:

Gorkide suflesiz bir aşk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2013 00:19

Berlin’in en eski, en güzel, en tarihi tiyatrolarından Maxim Gorki, Türkçe konuşuyor. Balıkesirli Shermin Langhoff’un başına geldiği 9.8 milyon Euro bütçeli tiyatroda, Schalke’ye ‘hayır’ deyip oyunculukta karar kılan Taner Şahintürk, Yozgatlı Sesede Terziyan gibi genç yıldız oyuncular değişen Almanya’nın Vişne Bahçesi’ni canlandırıyor.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’de klasik mimarinin en güzel örneklerinden tarihi Maxim Gorki Tiyatrosu kabuk değiştiriyor. Almanya’nın anayasa hazırlığı gibi en önemli tarihi olaylarına ev sahipliği yapan Maxim Gorki Tiyatrosu’nun yeni yüzü Balıkesirli Shermin Langhoff... Maxim Gorki, Shermin Langhoff’la 8 Kasım’da görkemli bir sezon açılışına hazırlanıyor. Tiyatro bu sefer Almanya’nın değişen yüzüne ev sahipliği yapacak. Shermin Langhoff sezonu Anton Çehov’un Vişne Bahçesi’yle açacak.

DEĞİŞİM RÜZGARI
Vişne Bahçesi’ni Nurkan Erpulat sahneliyor. Başrol oyuncuları Tamer Arslan, Çetin İpekkaya, Mareike Beykirch, Sesede Terziyan, Taner Şahintürk... Bu isimler Almanya’da değişimin Maxim Gorki’nin yeni yönetmeni Shermin Langhoff’la sanat dünyasına da ulaştığını gösteriyor. Çehov’un aristokrasinin yıkılan vişne bahçesini canlandırdığı eseri, sanki Almanya’da göçle değişen sanat aleminin vişne bahçesini müjdeliyor.

Haberin Devamı

Tarihi tiyatroda Shermin Langhoff’la açılış hazırlıklarını konuşuyoruz. Shermin Langhoff anlatırken, tören heyecanını yaşıyor. Sözcükler mimikleriyle aynı canlılıkta dökülüyor. Odasında yeni oyuncu ekibinin fotoğrafları asılı. Mehmet Ateşçi, Tamer Arslan, Mehmet Yılmaz... Liste Türk, İran, Moldavya, Sırp, İsrail, Amerikan kökenli isimlerle uzuyor. Schalke gibi birinci lig takımına transfer olacakken, tiyatroya geçen Taner Şahintürk, Yozgatlı Sesede Terziyan gibi yeni yıldız oyuncular Shermin Langhoff’un oyuncu ekibinde güçlü genç isimler. Açılışta tarihi Maxim Gorki binasının cephesine halı yolluk çekilecek. Bu yolluk Doğu’yla Batı arasında bir kültür köprüsünü simgeleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!