Gönüllü gençlere "Halk ödülü"

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü gençlere Halk ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 11:45

ALMANYA’nın Frantfurt kentinde toplum yararına çalışan gönüllü gençler, Frankfurter Sparkasse Vakfı tarafından 10 bin Euro ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Frankfurt Belediye Sarayı’nda düzenlenen ‘Halk ödülü’ törenine, Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Rhein, Frankfurt Encümen Üyesi Uwe Becker ile Frankfurter Sparkasse Başkan Yardımcısı Herbert Hans Grüntker de katıldı.

Yarışmada 45 başvurudan 11’i ödüllendirildi. 2012 Halk Ödülü 21 yaş üstü kategorisinde birinciliği Sosyal Gençler Multikulti projesi yöneticisi Jürgen Merz aldı. Polisle göçmen gençleri bir araya getiren Bican Erbaşlı ikinci oldu. Polisin, m hiçbir neden yokken üzerini aradığını belirten üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Bican Erbaşlı,

“Konuyu araştırdım ve Wiesbaden Emniyet Teşkilatı’nda adı şiddete karışan göçmen gençlerin oranının yüksek olduğunu öğrendim. Bunun üzerine göçmen gençlerle emniyet güçleri birbirlerini daha yakından tanımaları için proje geliştirdim. İnsanlar bir araya gelmeden önyargılar yok olmuyor” dedi.

21 yaş altı kategorisinde ise 17 ülkeden 40 kadar yaşları 12 ile 16 arasında değişen genç kızın gittiği Bockenheim Kızlar Merkezi’nde gönüllü çalışan Hilal Özkaya ve beş gönüllü arkadaşı da, bin Euro ile ödüllendirildi.

Özkaya, “Bu merkezden yardım alarak liseyi bitirdim. Şimdi üniversite okuyacağım. Yardım sırası bana” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!