"Gönlüm Nürnberg" kapalı gişe oynadı

Güncelleme Tarihi:

Gönlüm Nürnberg kapalı gişe oynadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 12:06

Transfers-Film Yapımcı Gülseren Suzan ve Jochen Menzel çiftinin 15 yıl sonra hazırladığı yeni belgesel film "Gönlüm Nürnberg’te kapalı gişe oynadı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Nürnberg kentinde yaşayan ve Türkleri konu eden filmler çeken Gülseren Suzan ve Jochen Menzel çifti, 15 yıl aradan sonra yeni bir filme seyircilerin karşısına çıktı.

Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ve Başkonsolos Ece Öztürk-Çil’in yanı sıra yüzde 80'i Alman olan seyircilerin doldurduğu sinemada gösterilen "Gönlüm Nürnberg'de" adlı film, kapalı gişe oynadı.

PANELE KATILDILAR
1990’lı yıllarda Türk gençlerinin neler hissettiklerini, kimliğini nasıl oluşturduklarını araştıran ve irdeleyen filme konu olan Karakan müzik grubu üyesi Dr. Alper ve Ahmet İşçitürk, Cartel rap grubu üyesi Eli, Erlangen Üniversitesi'nde araştırma bölümünden Dr. Yurdagül Zopf, FCN futbol kulübünün basın sözcüsü Ertan Göksu ve müzisyen DJ Neco Öz katıldı, film gösteriminden sonra düzenlenen panele katıldılar. Konuşmacılar, Nürnberg’i çok sevdiklerini, doğup büyüdükleri bu kente gönülden bağlı olduklarını dile getirerek, "Burada toplumun bir parçasıyız" dediler.
Filmlerinde Almanya’ya göç gibi sosyal ve kültürel konuları işleyen Transfers-Film Yapım şirketine ait yaklaşık 50 belgesel Alman ZDF ve BR gibi televizyon kanallarında yayınlanırken, çoğu da eğitim kurum ve kuruluşlarında eğitim aracı olarak da kullanılıyor.
Gönlüm Nürnber filmi, bugün saat 19.00'da Nürnberg’de, Brosamerstraße 12 adresinde bulunan Casablanca Sineması'nda, Aşık Veysel'i konu alan "Anatolia Blues" filmi ise 9 Aralık'ta Forcheim VHS’de gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!