Gökköylüler hasret giderdi

Güncelleme Tarihi:

Gökköylüler hasret giderdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 14:20

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Çorum-Gökköylüler Almanya'nın Fritzlar kasabasında bir araya gelerek hasret giderdiler. Bu yıl 2.'si yapılan Avrupa Gökköy Şenliği'nde köyün sorunları yanında Avrupa'daki Türk çocukları için anadilin önemine de dikkat çekildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kassel kenti yakınlarındaki Fritzlar kasabasında düzenlenen "2. Avrupa Gökköy Şenliği" büyük ilgi gördü. Şenliğe Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan 400'ü aşkın Gökköylü katıldı. Çorum Gökköylüler, etkinlikte yıllardır görmedikleri yakınları ve hemşerileriyle bir araya gelerek hem hasret giderdiler, hem de köyün sorunlarını konuştular. 2. Avrupa Gökköylüler Şenliği'nde Avrupa'daki Türk vatandaşlarının eğitime ve özellikle çocuklarımızın geleceği açısında Türkçe'ye önem vermeleri gerektiği dile getirildi.

ANADİLİN ÖNEMİ
Avrupa Gökköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Gökköy Radyosu ve sitesinin birlikte organize ettiği buluşmada çoğunluğu genç Gökköylüler büyük coşku içinde gönüllerince eğlendiler. Gecenin açış konuşmasını yapan Gökköy Radyosu yöneticisi Bayram Özdemir, farklı ülkelerde yaşayan akraba çocukların birbirinden uzaklaşmalarını önlenilmesine dikkat çekerek, "Çocuklarımızın anadilimiz Türkçe'yi iyi öğrenmelerini ve iyi bir meslek edinmelerini sağlamak için seferber olmalıyız. Çocuklarımız Türkçe'yi iyi bilemedikleri için başka ülkelerde yaşayan yakın akrabalarıyla bile kendi dilinde anlaşamıyorlar. Kültürümüzün yaşatılıp ileriye taşınması, akrabalık ve arkadaşlık bağlarının kopmaması için bu tür buluşmalara ihtiyacımız var" dedi.

GÖKKÖY'E HATIRA ORMANI
Etkinlikte" Köyümüzde bizim de bir dikili ağacımız olsun, kızılcık, ıhlamur, çam, meşe gibi ağaçlarımız bizim adımıza köyde gelişip salınsın" diyen Gökköylüler, beldelerinde bir hatıra ormanı oluşturmak için karar aldılar. Ünlü ses sanatçıları Yusuf Fırat, Ali Rıza ile Aşık Kul Mehmet'in yanı sıra Kazım Doğan, Ali Acar, Dinçer Metin, Haydar Güneş, Sercan Alper, Halil Koç ve Ali Can İlhan sahne alarak geceye katılanların hoş vakit geçirmelerini sağladılar. Geceye katılan davetliler Bir Grup Genç'in söylediği türkülerle coşarak salonu adeta inim inim inleten gençler dans ve halay çekerek mutlu bir gece yaşadılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!