Gökçek 'Twitter kuşu'nu belediye binasında uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Gökçek Twitter kuşunu belediye binasında uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 15:26

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hesap açarak mesajlarını yayımlamaya başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Büyükşehir Belediyesi Binası'ndaki makamında takipçileriyle Twitter üzerinden konuştuğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Belediye Evi Park Restoranda gazetecilerle bir araya gelen Gökçek, soruları yanıtladı.
Twitter'daki takipçilerinin kendisine yönelttikleri eleştiriler hakkındaki soru üzerine Gökçek, bazı kişilerin internette seviyesizce konuşmayı alışkanlık haline getirdiklerini söyledi.

Gökçek, Twitter'da hesabı birkaç gün önce açtırtığını, bu nedenle kullanmayı henüz çok iyi bilmediğini belirterek, internette hakaret ederek konuşan kişilerin nasıl engellenebileceğini araştırdığını ifade etti.
Twitter'a iyi amaçlarla üye olduğunu ve vatandaşların merak ettikleri konuları yanıtlamak istediğini dile getiren Gökçek, şunları kaydetti:
“Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun bazıları çıkıp hakareti de geçerek küfür ediyor. Sitem edenler de var. Çoğu haksız sitemler aslında ama ben onlara cevap veriyorum, doğrusunu anlatıyorum. Ulaşım zamlarını soranlar oldu, cevap verdim ve tepkiler kesildi. Beni sevmediğini ancak Twitter'a üye olduğum için cesaretli bulduklarını söyleyenler de var. Benim olmadığımı düşünenler oldu. İnanmadılar önce ama onlara belediyenin numarasını verdim ve aramalarını söyledim. Arayanlar oldu, 3-4 kişiyle konuştum. Hepsini kendim yazıyorum ve tüm sorulara cevap vermek istiyorum ama bu maalesef mümkün olmuyor. O kadar zaman ayıramıyorum. Dün bile aslında o kadar durmayacaktım ama daha ilk günlerden '5 dakika durup kaçtı' demesinler diye saat 03.30'a kadar Twitter'daydım. Farklı şeyler oluyor ama çok da iyi anlamıyorum. Kullanmayı daha çok iyi öğrenemedim. Biraz çalışmam gerekiyor sanırım.
Milletvekili arkadaşlardan arayıp tebrik edenler oldu. Twitter'a üye olduğum için vatandaşlardan da çok iyi tepkiler alıyorum ve bu hoşuma gitti. Twitter'ı sevdim yani... 'Twitter, yepyeni bir üslup kazandı' diyorlar. Tek beğenmediğim şey, insanların küfre varan hakaretleri. Bir uyarı yaptım, sonra kesildi biraz. İlk açtığımda çok fazla hakaret eden, küfür eden olmuştu. Onlarla ilgili hukuki işlemleri başlatacağım.”

Haberin Devamı

Bundan sonra Twitter'ı sürekli kullanacağını ve Twitter üzerinden “tartışmalı açıklamalar” da yapacağını dile getiren Gökçek, şu ana kadar 7 bin civarında takipçisinin olduğunu, bu rakamın, hesabı yeni açmasına rağmen iyi bir rakam olduğunu söyledi.
Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Twitter kullandığının ve 31 bin civarında takipçisi olduğunun hatırlatılması üzerine, “Kılıçdaroğlu'nun takipçisi çok azmış. Ben daha yeni üye olmama rağmen 7 bin civarında takipçim olmuş. Demek ki birkaç gece daha böyle hararetli girersem, takipçim bayağı artar” dedi.

2020 EXPO

Ankara ile İzmir arasında tartışma konusu olan 2020 EXPO'ya da değinen Gökçek, bu konuda İzmir'in şansının çok düşük olduğunu iddia etti.
Bazılarının, “Gökçek, EXPO'yu kendisi için istiyor” şeklindeki eleştirilerini haksız bulduğunu dile getiren Gökçek, kendisinin, 2020 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bakanlardan bazılarının İzmir'i, bazılarının ise Ankara'yı desteklediğini belirten Gökçek, “Nedense hep İzmir'i destekleyen bakanlar kamuoyunda konuşuluyor. Bu konuda Ankara'yı destekleyen bakanların sayısı da az değil” dedi.

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Ankara'da “mini bir EXPO” havasında kutlanacağını bildiren Gökçek, “Dünyada çocuk denildiğinde akla Ankara gelir. Çocuk bayramı kutlayan tek ülke biziz ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın asıl sahibi Ankara'dır. EXPO'da da 'çocuk' temasını kullanacağız. İzmir'le Ankara'yı kıyasladığımızda 2020 EXPO için her açıdan Ankara'nın daha avantajlı olduğu görülür. Ankara, Türkiye'nin tam göbeğindedir ve her şekilde ulaşımın da kalbidir. Ayrıca Türkiye'de uluslararası ilişkileri en kuvvetli olan belediye biziz” diye konuştu.

KARS'TAKİ HEYKEL TARTIŞMALARI

Melih Gökçek, bir gazetecinin, “Kars'taki heykel hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ne düşünüyorsa ben de onu düşünüyorum” dedi.
Kars'taki İnsanlık Anıtı'nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Ankara'daki bir heykeliyle de ilgili daha önce tartışmalar olduğunun hatırlatılması üzerine Gökçek, şunları söyledi:
“Evet, bir heykel tartışması olmuştu ve 'Böyle sanatın içine tükürürüm' demiştim ama bunu söylemiş olduğum heykel, Mehmet Aksoy'un heykeli değildi. Buna rağmen Aksoy, benim hakkımda dava açtı. O dönemde bir avukata verdim davayı ama avukat hiç takip etmemiş ve ben davayı kaybettim. Avukat, 'Kastedilen heykel, bu heykel değil' bile dememiş. Ben o heykel hakkında söylememiştim bunu.”

“CHP'LİLERİN HUYU BU...”

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Yüksel Caddesi'ndeki bir heykeli kaldırdığı yönündeki iddialara da cevap veren Gökçek, kendilerinin böyle bir işlem yapmadıklarını bildirdi.
Bir gazetecinin, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın, Yüksel Caddesi'ndeki heykellerin açılışı için kendisini davet ettiğini söylemesi üzerine de Gökçek, “Bana böyle bir davet gelmedi. Gelirse düşünürüz ama daha önce açılan bir heykelin yeniden açılması mantıklı bir şey değil. CHP'lilerin huyu genellikle bu. Yeni bir şey yapmadıkları için eskileri açıp milleti uyutuyorlar” dedi.
Kızılay'daki SSK İşhanı'nın tapusunu alan Çankaya Belediyesinin yaptırmayı düşündüğü ek hizmet binasına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayan Gökçek, “Orayı alacakları zaman hep 'meydan yapacağız' demişlerdi. Meydan yaparlarsa buna destek veririz ama öyle ek hizmet binasına kesinlikle müsaade etmeyiz. Bu konuda yetki Büyükşehir Belediyesindedir” diye konuştu.

“METRO PROJESİNİN DEVRİ BU AY İÇERİSİNDE TAMAMLANMIŞ OLUR”

Ankara'daki metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığınca devralınması konusunda da çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Gökçek, şirketlerle yapılan görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.
Mevcut firmalarla yapılan sözleşmelerin feshedildiğini ancak aynı şartlarda devam etmek isteyen firmalara Ulaştırma Bakanlığının “sıcak baktığını” dile getiren Gökçek, “Metro projesinin devri bu ay içerisinde tamamlanmış olur. Seçimlerden önce de inşaatların başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!