Göçün tiyatrosu

Güncelleme Tarihi:

Göçün tiyatrosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2010 12:49

Münih Oda Tiyatrosu tarafından Almanya’ya işçi göçü Münih Tren Garı'ndaki sığınakta 11. Peron adıyla sahnelenmeye başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya göç “11. Peron” adıyla Münih garındaki sığınakta sahnelenmeye başladı. Oyun göçmen işçilerin trenle geldikleri Münih garındaki 11. peronun yanındaki sığınakta sahneleniyor. Trenle gelen göçmenler sığınakta ağırlandıktan sonra diğer kentlere dağıtılmıştı. Yönetmen Christine Umpfenbach'ın sahneye koyduğu oyunda o yılları yaşamış olan Türk, İtalyan, Yunan ve Yugoslav işçiler rol alıyor. Oyunda birinci kuşaktan Nilgün Dikmen, Adalet Günel, Ethem Koçer, Makbule Kurnaz ve Faruk Önder isimli 5 Türk göçmen işçi Sirkeci Garı ve Münih Tren Garı'nda yaşadıklarını, duygularını anlatıyor.


Yönetmen Umfenbach, “Oyuncular gerçek, mekan gerçek ve göç zaten bir gerçek. Genç kuşaklara bunu aktarmak istedik” dedi. Oyunun reji asistanlığını ise Pınar Karabulut yapıyor. Oyunda Türkçe tercüman rolünü yine o günleri yaşayan 66 yaşındaki Remzi Özbay canlandırıyor. “11. Peron” 5, 6, 12, 19 ve 20 Haziran tarihl'da saat 19.30’da sahneleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!