Göçün 50. yılında 50 karikatür

Güncelleme Tarihi:

Göçün 50. yılında 50 karikatür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 16:32

Berlin Türk Evi'nde "göçün 50.yılında 50 karikatür sergisi“ açıldı.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyasal Araştırmalar Merkezi (HUGO) direktörü Doç. Dr. Murat Erdoğan girişimiyle açılan sergide, Alman medyasında yer alan yabancı karikatüristlerin Türk göçmenler ve Türkye-AB ilişikleri üzerine çizdikleri karikatürler sergileniyor.

Serginin açılışına Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Sol Parti Eyalet Milletvekili Hakan Taş ve dünya karikatüristlerine internet ortamında platform sunan Toon Pool karikatür girişiminin kurucusu Bernd Pohlenz katıldı. Sergi 8 Kasım'a kadar açık kalacak.

Serginin açılışında "50 yıldan geriye kalan zihniyet transferleri“ adlı bir konferans veren Doç. Dr. Murat Erdoğan, 50 yılın çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Almanya'da yaşayan Türklerin 1970'li yıllarda Türkiye'ye televizyon, video, kamera gibi Türkiye'de bulunmayan araç ve gereç transferi gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Ancak 90'lardan sonra sivil toplum örgütlenmeleri ve demokrasi transferinde önemli faktör oynadılar“ dedi.

Yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi oldunu ifade eden Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türklerin hem Türkiye'ye hem de Amanya'ya büyük ekonomik katkılar sağladıklarına dikkat çekti. Göçmen kavramının çok olumlu bir kavram olduğunu söyleyen Doç. Dr. Erdoğan, „Bir insanın göçmen olması daha iyi yaşam şartları için başka yerlere gitmesidir. Bu bile daha işin başında saygıyı hak ediyor“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!