"Göçmenlerin diğer partilere verdiği oy ödünçtür"

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlerin diğer partilere verdiği oy ödünçtür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 19:40

Almanya’da göçmenler tarafından kurulan Yenilik ve Adalet İttifakı (BIG) adlı partinin genel başkan yardımcısı ve Berlin eyalet teşkilatı başkanı İsmet Mısırlıoğlu, şimdiye kadar göçmenlerin diğer partilere verdiği oyların ödünç olarak verilmiş oylar olduğunu, bu oylara talip olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

BIG partisi ile 18 Eylülde Berlin’de yapılacak eyalet meclisi seçimlerine katılmaya hazırlanan Mısırlıoğlu, BIG basın sözcüsü İbrahim Yadikar ve eğitim alanında çalışmalar yapan "Energie in Uns" (E-İN) adlı derneğin başkanı Johannes Grosse Boymann ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, parti olarak gerçekçi bir politika yapmak istediklerini, şimdiye kadar göçmenlerin diğer partilere verdiği oylardan istenilen sonucun alınamadığını belirterek, "Göçmenlerin diğer partilere verdiği oylar ödünç oylardır. Bu oyları almak istiyoruz" dedi.

Aile, ekonomi ve eğitim gibi önemli alanlardaki sorunlara çözümler getirmek istediklerini ifade eden Mısırlıoğlu, göçmenlerin topluma uyumu için kullanılan "entegrasyon" kelimesinin göçmenlerde dışlanmışlık duygusu yarattığını da kaydetti. Almanya’da yaşayan göçmenlerin ülkeyi terk etmeye başladığına işaret eden Mısırlıoğlu, "Ahmet adında bir kişinin iş bulmada zorlandığı, başörtülü bir bayanın devlet dairelerinde çalışamadığı" gibi örnekler vererek, bu gibi olayların göçmenlerin kendi içine kapanmasına ya da ülkede yaşamak istememesine yol açtığını söyledi.

Mısırlıoğlu, vasıflı insanların da Almanya’ya, kriterlerin yüksek olması nedeni ile gelemediğini ve başka ülkeleri tercih ettiğini belirterek, Almanya’da ana dil öğretilmesinin ilk okulda başlaması gerektiğini de savunduklarını, Berlin’de yapılacak seçimlerde yüzde 5 barajını aşmayı ve doğrudan milletvekili adaylarından 2 ya da 3’ünü eyalet meclisine sokmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çeşitli partilerde yer alan göçmen kökenlilerin kendilerini temsil etmediğini ve bu görüşü paylaşan çok kişinin olduğunu kaydeden Mısırlıoğlu, Almanya’daki demografik yapıdan dolayı gelecekte daha güçlü bir parti olacaklarına inandığını da sözlerine ekledi. Boymann da, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için Berlin’de kendilerine bir muhatap aradıklarını ve BIG partisi ile bu konuda birlikte çalışacaklarını belirterek, Berlin eyaletinde yeni kurulacak hükümette Eğitim Bakanının bir göçmen kökenli olması için yapacakları kampanya çerçevesinde başkentte çeşitli yerlere afişler asacaklarını ifade etti.

Yadikar, E-İN derneği ile BIG partisinin birlikte hazırladığı bir bildiriyi okuyarak, refah seviyesinin artırılması için okulların eğitim seviyesinin artırılması gerektiğini, eğitimde çok kültürlülüğe açık olunması için eyalet eğitim bakanının göçmen kökenli olması gerektiğini savunduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!