Göçmenlere vaatte bulundu

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlere vaatte bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 18:25

DANİMARKA Parlamentosu ülke tarihinin ilk kadın başbakanı Helle Thörning Schmidt’in konuşmasıyla açıldı.

Haberin Devamı

Kraliçe Margrethe, eşi Prens Henrik, Veliaht Prens Frederik ve eşi Prenses Mary, Prens Joachim ve eşi Maria’nın da hazır bulunduğu açılışta başbakan, yeni hükümet programını okudu ve programın yabancılarla ilgili bölümünde şöyle dedi; “Önceki hükümetin aile birleşimine getirdiği engeller, puan sistemi kaldırılacak. Göçmenlerin kendilerini bizden biri olarak görmeleri sağlanacak. Huzur içinde yaşamaları için elden gelen yapılacak.”

Dikkatle takip edeceğiz

Liberal Parti’den ilk kez milletvekili seçilen Fatma Yeliz Öktem “Başbakanının yabancılar yasası konusunda verdiği sözler var. Başbakan çok vaat dolu konuşma yaptı ama bakalım m vaatlerini gerçekleştirebilecekler mi? Belli bazı yumuşatmaları yaparken yeni kısıtlamalar da getirebilirler. Biz muhalefet olarak gözümüzü hükümetin üzerinden ayırmayacağız” dedi.

Vaatler lafta kalmayacak

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç de Başbakan Schmidt’in konuşmasını çok beğendiğini belirterek, “Bizim 10 yıldır özlediğimiz bir konuşma oldu. Yapmak istediğimiz her şeyi tek tek anlattı. Biz biliyoruz ki bunlar lafta kalmayacak ve yerine getirilecek. İlk kez yabancılar Danimarka’da bir sorun olarak konuşulmayacak onun yerine aile birleşimi, oturma izni ve vatandaşlık konularında iyileşme olacak ve göçmenler kendilerini artık bu toplumun bir parçası olarak görmeye başlayacaklar” dedi. Eski Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan, yeni yasama döneminin açılışını dinleyici locasından izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!