Göçmenlere birlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlere birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2010 15:58

Almanya Sendikalar Birliği (DGB) Hamburg şubesi ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu'nun (DİDF) ortaklaşa düzenlediği toplantıda IG Metall'den Ümit Köseoğlu, DİDF Genel Başkanı Hüseyin Avgan ve DGB Hamburg Uyum Sözcüsü Hüseyin Yılmaz, emekçilere birlik çağrısı yaptılar.

Haberin Devamı

ALMANYA Sendikalar Birliği (DGB) ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, işyeri işçi temsilcilerine "Birlik“ çağrısında bulundular. DGB Eyalet Merkezi'nde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak IG Metall'den Ümit Köseoğlu, DİDF Genel Başkanı Hüseyin Avgan ve DGB Hamburg Uyum Sözcüsü Hüseyin Yılmaz katıldılar. Ümit Köseoğlu, Almanya’daki sendikacılık tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

"Krizin suçlusu emekçiler, göçmenler değil“

DİDF Genel Başkanı Hüseyin Avgan ise konuşmasında, Almanya’da yaşanan krizin suçlusu olarak göçmenlerin gösterildiğini, ırkçılığa maruz kalan yine göçmenlerin olduğunu söylerken, her konuda suçlanan göçmenlerin özellikle sendika ve işyerlerinde birlik olması gerektiğini söyledi. Gelecek için tek çözümün birlik, beraberlik olduğunu belirten Avgan “Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan haklarımızı sendikalarda çalışarak, temsilcilerle birlik ve beraberlik içinde olarak sorunların çözümünde el birliği yaparak, daha çok başarılara imza atarız” dedi. Avgan ayrıca, birlik çağrısı yaptıkları bu tür toplantıları Stuttgart ve Duisburg’da başlattıklarını ve büyük ilgi gördüğünü, işçi temsilcilerinin sorunlarını dinlemeye devam edecekleri, birlik ve beraberlik içinde sorunlara çözüm bulabileceklerini sözlerine ekledi. DGB Hamburg Uyum Sözcüsü Hüseyin Yılmaz ise yaptığı kısa konuşmasında sendikalaşmaya değindi. Yılmaz, her işyerinde sendikalaşmak ve sendika çalışması yapmak gerektiğini söyledi.

Sorunlar tartışıldı

Hamburg, Kiel, Bremen ve diğer yakın çevrelerden toplantıya katılan işyeri işçi temsilcileri, konuşmacılara işyerinde yaşadıkları ırkçılık, seçimler, göçmen olmanın zorluklarını, Alman iş arkadaşlarıyla yaşanan sorunları, işyerinde yaşanan kriz ve çalışma koşulları hakkında bilgi verdir. Ayrıca, ‘Birlik’ konusunda Hüseyin Avgan’a, Ümit Köseoğlu'na ve Hüseyin Yılmaz’a önerilerde de bulunarak, toplantıların devam etmesi ve yılda bir kaç kez yapılması gerektiğini dile getirdiler. Toplantıya çok sayıda işyeri işçi temsilcisi ve sendika üyelerinin yanı sıra Sol parti Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız’da katılarak sendikacılarla düşüncelerini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!