Göçmenler büyük kazanç

Güncelleme Tarihi:

Göçmenler büyük kazanç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2008 12:39

Almanya'da Göçmen Kökenli Gençleri Teşvik Kurumu (RAA) bünyesindeki göçmen kökenli gençlerin oluşturduğu "Potenziale" grubu tarafından Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen toplantıda, Alman ekonomisinin gelecekte göçmen gençlere ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Almanya'da Göçmen Kökenli Gençleri Teşvik Kurumu (RAA) bünyesindeki göçmen kökenli gençlerin oluşturduğu "Potenziale" grubu tarafından Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen, "Göçmenler, işverenler için büyük kazanç" konulu 4. Gelecek Kongresi'nde yapılan konuşmalar Alman ekonomisinin gelecekte göçmen gençlere ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

Cazibemiz olmalı

NRW Uyum Bakanı Armin Laschet'in yerine toplantıya katılan Eyalet Uyum Sorumlusu Thomas Kufen da, Almanya'nın kalifiye işçiler için tercih edilen ülke olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
'Global ekonomide rekabet şansını yakalayabilmek için bir cazibemizin olması gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı. Almanca mutlaka öğrenilmeli, ancak göçmen gençlerin dilinden mutlaka faydalanmalıyız. Bu da çok dilliliği teşvik etmekle mümkündür. Türk, İtalyan, İspanyol fark etmez bu gençlere perspektif göstermeliyiz, her biri bu toplumun bir parçasıdır. Böylede kabul edilmelidir.'

Eşit şans verilmeli

Federal Meclis Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Cornelia Pieper'de, eğitim için daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Almanya'da yaşayan tüm çocukların eşit şanslara sahip olması gerektiğini ve eşit şekilde hayata başlaması gerektiğini belirten Pieper, 'Artık söz yerine icraat gösterelim' dedi. Cornelia Piper ayrıca 6 yaş için en iyi öğrenim yaşı olduğunu da vurgulayarak, eğitimin anaokulundan itibaren iyi bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Potansiyel kullanılmalı

Toplantıda ARD televizyonunda Morgenmagazin programının sunucusu Anne Gesthuysen'in yönettiği bir de açık oturum yapıldı. Açık oturuma Bertelsmann Vakfı'ndan Dr Jens Prager, Almanya eski Dışişleri Bakanı Dr. Klaus Kinkel, Otto Group Proje müdürü Gerd Knop, Phoenix Contackt Blomber Müdürü Prof. Dr. Gunter Olesch ve WDR Uyum Sorumlusu Dr. Gualtiero Zambonini katıldı. Açık oturumda gelecek yıllar içinde Almanya'daki kalifiye işçi sayısında önemli bir şekilde azalma olacağı, bunun da ekonomik gelişmeyi zorlayacağı dile getirildi. Bu yüzden potansiyeli olan göçmen kökenli gençler şansının göz ardı edilmeden iyi bir şekilde kullanılması, Alman ekonomisine sağlayacağı katkının önemi ve bu gençlerden mutlaka faydalanması gerekildiğine işaret edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!