Göçmen potansiyelini kullanmak zorundayız

Güncelleme Tarihi:

Göçmen potansiyelini kullanmak zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2013 08:06

‘Kendi Yolunda Git’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen fuara katılan Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ullrich Sierau, göçmenlerin potansiyelinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Hürriyet Gazetesi’nin de medya partneri olduğu Almanya Uyum Vakfı’nın (Deutschlandstiftung İntegration) ‘Kendi Yolunda Git’ (Geh deinen weg) adlı kampanyası çerçevesinde Dortmund Wilhelm-Busch Realschule’de meslek fuarı düzenlendi.

Fuarda konuşan Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ullrich Sierau, göçmen kökenlilerin potansiyelinin kalifiye işçi sıkıntısı ve yapısal nüfus değişimi açısından kullanılması gerektiğini söyledi. İşletmelerin çok dilli ve çok kültürlülüğe açık olmasının küresel ekonominin getirdiği bir gerçeklik olduğunu belirten Ullrich Sierau, bu yüzden belediye olarak kampanya ile meslek uyum programlarını desteklediklerini belirtti.

200 GENÇ ZİYARET ETTİ

Dortmund Wilhelm-Busch Realschule’de gerçekleştirilen fuara çevrede faaliyet gösteren 20 işletme katıldı, 50 meslek çeşidi tanıtıldı. 200’ye yakın öğrencinin ziyaret ettiği fuarda firmalar tarafından meslekler ve meslek eğitimleri hakkında bilgi verildi.

Almanya Uyum Vakfı tarafından 2012 yılında Dortmund Signal İduna Stadyumu’nda Angela Merkel’in katılımı ile başlatılan ‘Kendi Yolunda Git’ kampanyasında, göçmen kökenli gençlere burs ve danışmanlık hizmeti sunuluyor. Kampanya sayesinde farklı kültürlerden 16-29 yaş arasında 180 gencin Alman firmaları, kurumları ve sivil toplum örgütleri ile buluşması sağlanıyor.

Doğan Holding destek veriyor

2008 yılında kurulan Almanya Uyum Vakfı’na Doğan Holding de destek veriyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in himayesinde kurulan vakfın kuratörlüğünde, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!