Göçmen kadına özel havuza tepki

Güncelleme Tarihi:

Göçmen kadına özel havuza tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 11:38

DGI-Byen’deki havuz, pazar günleri sadece göçmen kadınlara tahsis edildi.

Haberin Devamı

Havuza erkek cankurtaranların girmesi yasaklandı. Göçmen kadınların yüzdüğü saatlerde havuzun pencereleri siyah perde ile örtüldü. Belediyenin de destek verdiği bu uygulamaya Danimarka Halk Partisi’ni kızdırdı. Yüzme havuzunu kullanabilmek için sıra bekleyen spor kuruluşları da karara tepki gösterdi.

Yüzme havuzundan yararlanan diğer kuruluşlar, bu uygulamanın ayrımcılık olduğunu öne sürdü. Yüzme havuzundan tam ücret ödeyerek yararlananlar, göçmen kadınların havuza giriş ücretlerinin HeyMobil! ve TDC telefon şirketleri tarafından karşılanmasını da eleştirdi.

EVLERİNDEN ÇIKARIYORUZ
Kopenhag Belediyesi’nin Kültür ve Boş Zamanları Değerlendirmeden sorumlu başkanı Pia Allerslev, “Uygulama sayesinde hiç yüzme havuzuna gitmeyen göçmen kadınları evlerinden çıkarmış ve spor yaptırmış oluyoruz. Onlar vücutlarının sergilenmesini istemiyor. Zaten kapalı mayolar giyiyorlar ayrıca erkekleri de almayarak onları havuza çekmiş oluyoruz” dedi.

Kopenhag’da yüzme havuzlarının yeterli olmadığını belirten Pia Allerslev, 550 göçmen kadının sırada yazılı olduğunu bunlardan 300’üne pazar günü özel gün düzenleyerek yüzme şansı tanıdıklarını söyledi. Danimarka Halk Partisi Sözcüsü Martin Henriksen, Liberal Partili Pia Allerslev’in, göçmen kadınlara ayrı muamelede bulunarak, Danimarkalılara sırtını döndüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!