Göçmen asıllı yasak olsun

Güncelleme Tarihi:

Göçmen asıllı yasak olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 12:05

Norveç’te İleri Adım Partisi, Norveçli olmalarına rağmen, göçmen bir anne yada babadan dünyaya gelenlere de göçmen asıllı denilmesine karşı çıkarak, bunun suç sayılmasını istedi.

Haberin Devamı

Devlet İstatistik Bürosu, ırkçılıkla ilgili zaman zaman bazı suç duyurularında bulunulduğunu ancak, ‘Göçmen asıllı’ sözü için suç duyurusunda bulananların olmadığını açıkladı.

İstatistik Bürosu, Göçmen asıllı sözünün, Kral Harald, Veliaht Prens Haakon, Prenses Martha Louise gibi üst düzey yöneticiler için de kullanılabileceğini belirterek, Kral Harald’ın, Danimarka Prensi Carl’ın oğlu olduğunu hatırlattı.

Liste hazırlanıyor

İleri Adım Partisi’nin talebi üzerine, Norveç Meclisi’nin ülkede göçmen asıllı sayılabilecek, Norveçlilerin listesini hazırladığı belirtildi. İleri Adım Partisi Uyum Sözcüsü Örsal Pedersen, amaçlarının ülkede, kimin tam Norveçli kimin göçmen asıllı olduğunu bilmek ve Norveç toplumu yapısının nasıl geliştiğini görmek olduğunu söyledi.

Örsal Pedersen, ister Kral Harald, isterse halktan biri, kim olursa olsun insanların göçmen asıllı olarak anılmalarının doğru olmadığını söyledi. Örsal Pedersen, “Norveç, istesek de istemesek de çok uluslu, çok kültürlü bir ülke olmaya devam ediyor. Bunun hem kötü yönleri ve zararı var hem de iyi ve yararlı yönleri. Göçmenler ülkeye yeni ve değişik fikirler getiriyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!