Giffey’in koltuğu sallantıda: Hızla parladı, çabuk mu sönecek?

Güncelleme Tarihi:

Giffey’in koltuğu sallantıda: Hızla parladı, çabuk mu sönecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2019 12:56

Almanya’da yıldızı hızla parlayan Federal Aile Bakanı Franziska Giffey’in siyasi kariyerinin sona erip ermeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Daha önce aynı suçlamalarla karşı karşıya gelen bakanlara en sert tepki partisi SPD’den gelen Giffey, suçlu bulunması durumunda koltuğunu kaybedecek.

Haberin Devamı

BERLİN’in Neukölln İlçe Belediye Başkanı iken büyük koalisyonda Federal Aile
Bakanlığı koltuğuna oturarak partisi SPD içinde de önemli bir konuma yükselen Franziska Giffey, tüm gücünü kaybetmekle karşı karşıya.
Berlin Hür Üniversitesi, Bakan Giffey’in doktora çalışmasında intihal yapıp yapmadığıyla ilgili başlattığı çalışmanın sonuna geldi. Üniversite, kararını önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracak.

Giffey’in koltuğu sallantıda: Hızla parladı, çabuk mu sönecek
KAYBETMESİ KAÇINILMAZ OLACAK
Giffey’in doktora çalışmasında alıntı yaptığı kesinleşirse, koltuğunu kaybetmesi kaçınılmaz olacak.
Daha önce aynı durumda bulunan iki federal bakan da koltuklarını bırakmak zorunda kalmıştı. CSU’lu eski Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, bakanlık yaptığı sırada doktora çalışmasındaki intihalın ortaya çıkmasından sonra 2011 yılında hem bakanlıktan istifa etmiş hem de politik arenadan çekilmişti.

Haberin Devamı

NAHLES, İKİ BAKANIN DA İSTİFASINI İSTEMİŞTİ
Aynı şekilde CDU’lu eski Fedeal Eğitim ve Bilim Bakanı Annette Schavan da intihal nedeniyle bakanlık koltuğunu yitirmişti. İki bakanın intihal yaptıklarının ortaya çıkmasından sonra en büyük tepki de Giffey’in partisi SPD’den gelmişti. SPD Genel Başkanı Andrea Nahles ile Federal Meclis Başkanvekili Thomas Oppermann o dönemde hem zu Guttenberg’in hem de Schavan’ın istifalarını isteyen isimlerin başında geliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!