Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 13:28

Berlin eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, SPD eyalet milletvekili Derya Çağlar ile birlikte yardımların toplandığı Kaplan Food’a ait depoyu ziyaret etti. Federal Meclis İçişleri Komisyonu üyesi ve SPD milletvekili Hakan Demir de Neukölln ilçesindeki bir bağış deposuna giderek destek verdi. Hakan Demir, Meclis Komisyonu’nun ilk toplantısında yeni bağışların ele alınacağını kaydeti.

Haberin Devamı

BERLİN’de depremin ardından STK’ların başlattığı yardım kampanyalarının ilk etabı tamamlandı. Malzeme bağışları şimdilik durduruldu. STK’lar bundan sonra malzeme bağışları yerine nakit yardımı yapılmasını tavsiye ederek yardımların devam etmesini istedi. Berlin eyaleti Başbakanı Franziska Giffey de yardımların toplandığı bir depoyu ziyaret ederek, bağış kampanyaları hakkıdan bilgi aldı. Giffey, Berlin’in kuzeyindeki Maerkisches Viertel’de yer alan Kaplan Döner’in henüz hizmete açılmayan yeni üretim tesisi ve depolarını gezdi. Ziyarete Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekili ve pazar günü yapılacak seçimlerde Neukölln adayı Derya Çağlar da katıldı. Aynı zamanda Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı olan Remzi Kaplan, “Bu eşi benzeri görülmemiş felaket konusunda Berlinliler duyarsız kalmadı. Biz de bu hafta açılışı yapıp hizmete girecek yeni tesisimizin açılışını bir hafta erteleyerek, bağışlar için depo olarak sunduk” dedi. Franziska Giffey’e bağışları koordinasyonunu gerçekleştiren Birol Kaplan, kampanya sürecinde yapılanları anlattı ve bağışların toplandığı depoyu gezdirdi.

Haberin Devamı

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti
Berlinli STK’ların topladığı bağışlar Berlin Havalimanı BER’in tahsis ettiği depoda toplandı.

KENTİMİZDE BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
Berlin’de STK’ların yürüttüğü bağış kampanyasından çok etkilendiğini kaydeden Giffey (SPD), “O kadar büyük bir çaba ve gayret gösterildi ki buradan teşekkür edebilirim. Biz de senato olarak lojistik altyapı desteği sunuyoruz ve nasıl yardım edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Berlin’de çok büyük bir Türk toplumu var. Birçok insan da kişisel olarak bu durumdan etkilendi. O bölgelerde yakınları, akrabaları, arkadaşları olanlar vardı. Önemli olan bu günlerde cesaretli bir şeklide bu dayanışmayı gösterebilmek gerekir. Çünkü bu insanlar çok çaresiz. Gördüğümüz resimler dehşet verici, korkunç resimlerdi. Bunu hissettiğimiz gösterebilmemiz çok önemli. Bu nedenle kentimizde bayrakları yarıya indirdik. Dayanışmanın görülmesi için bir sembol de olsa bunu yapmamız gerekirdi. Aynı şekilde Suriye’deki mağdur ve kurbanları da andık. Berlin bu acıyı hissediyor ve aynı zamanda dayanışma gösteriyor. Geçen yıl Ukrayna için de benzer şekilde bu dayanışmayı göstermiştik. Kriz zamanlarıda gösterdiği dayanışmadan dolayı Berlinle gurur duyuyorum” dedi. Franziska Giffey, Berlin Havalimanı BER işletmesinin, toplanan bağışlar için havacılık fuarında kullanılan büyük bir salonu depo olarak ayırdığını kaydetti. Şehir genelinde toplanan malzeme bağışlarının uçaklara yüklenmek üzere bu depoda tutulacağını ve buradan deprem bölgesine gönderileceğini ifade etti. Giffey, sabahlara kadar sonra gönüllü olarak çalışanlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti
Berlin eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, SPD Eyalet milletvekili Derya Çağlar ile birlikte yardımların toplandığı Kaplan Food’a ait depoyu ziyaret etti.

İÇİŞLERİ KOMİSYONUNDA YENİ BAĞIŞLAR KONUŞULACAK
Öte yandan SPD Federal Meclis milletvekili Hakan Demir de malzeme bağışlarının toplandığı bir depoyu ziyaret etti. Aynı zamanda Federal Meclis İçişleri Komisyonu üyesi olan Demir, “Hepimize geçmiş olsun. Depremler yüzünden şoktayız. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. AB Sivil Koruma Mekanizması harekete geçirildi. Almanya şu ana kadar 20 tondan fazla acil durum malzemesi gönderdi. Çabuk hareket etmeliyiz. Ayrıca İçişleri Komisyonu’nda daha fazla yardım konusunu görüşeceğiz. Almanya olarak en büyük bağışçılardan biriyiz. Gece 02.00’de Türkiye’ye yeni bir liste gönderildi. Şu anda 80 tonluk yardım malzemesi hazırlıyoruz. Oraya göndereceğimiz çadırlarımız, güç jeneratörlerimiz, uyku matlarımız var. Almanya bu zor günlerinde Türkiye’nin yanında. Ayrıca dün Neukölln’de bir depodaydım. Burada insanların ne kadar güçlü bir şekilde yardım ettiğini gördüm. Birçok kişi bağış getirdi. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti
Aynı zamanda Federal Meclis İçişleri Komisyonu üyesi olan SPD Federal Meclis Milletvekili Hakan Demir

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti

Giffey bağışların toplandığı depoyu ziyaret etti

BAKMADAN GEÇME!