Gent’e down sendromlu aday

Güncelleme Tarihi:

Gent’e down sendromlu aday
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 11:33

Türk kökenli Gent Belediyesi listebaşı başkan adayı ve milletvekili Veli Yüksel, down sendromlu Ziraat teknisyeni Didier Peleman’ı listesine aldı.

Haberin Devamı

VELİ Yüksel tarafından CD&V’nin listesine alınan down sendromlu 41 yaşındaki Didier Peleman, seçimlerde özürlülerin sesi olacak. Ziraat teknisyeni Peleman, seçimin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Peleman, “Özürlü insanlar da siyasete girmeli, seslerini duyurabilmeli. Özürlülerin hayat standartlarını yükseltmeleri için mücadele vereceğim. Başta iskân edinmeleri olmak üzere, hizmet verilen yerlere kolay ulaşabilmeleri üzerine odaklandım. Bir başka çalışmam ise gönüllü hizmet veren derneklerinde daha fazla hizmet ve iş imkanı yaratabilmek” dedi.

Eşit şans tanıyoruz
Veli Yüksel ise “Biz İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin maddesini bugün pratiğe döküyoruz. Bu şekilde özürlü insanlara da siyasette ‘eşit şans’ tanıyoruz. Belçika’da seçmen olarak özürlüler de oy kullanabiliyor. Neden bu insanlar seçimlerde aday olmasınlar, neden seçimlere katılamasınlar. Bugüne kadar çok olumlu tepkiler aldık. Sonuç olarak özürlü insanların da toplumda yerleri var. Gent’in yönetiminde sorumluluk alabilmeliler. Özellikle bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı, özürlü derneklerinde yaptığı gönüllü çalışmalardan dolayı biz Peleman’ı listemizde yer verdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!