Gençliğimden beri size hayranım

Güncelleme Tarihi:

Gençliğimden beri size hayranım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 15:57

Solo ve ortak konserler için Bremen'de bulunan Zülfü Livaneli ve Maria Farantouri , Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen tarafından ağırlandı. Böhrsen, “Gençliğimden beri size hayranım” dedi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ besteci, müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli, Yunan sanatçı arkadaşı Maria Farantouri ile konser vermek için geldiği Bremen'de her sanatçıya nasip olmayan büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kent-eyaletin Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen (SPD) , ikili onuruna Belediye Sarayı'nda resepsiyon verdi. Misafirlerini tarihi belediye sarayında karşılayan Böhrnsen,

“Gençliğimden beri sizin müziklerini dinliyorum. 1980 li yılların ortalarında ortak konserinizi izledim. Sizlerin bugünkü gibi kolay olmayan dönemlerden başlayarak iki komşu ülkenin kardeşliğine sunduğu katkıya hayranım. Sayın Farantouri ve Livaneli sanatın , ülkelerin, insanların dostluğuna vesile olduğunun en güzel örneklerini veriyorsunuz” dedi.

Önemli bir durak
Bremen’e çok kez geldiğini söyleyen Zülfü Livaneli, kabulden memnunluk duyduğunu belirtip, Bremen'in kendisi için önemli bir durak olduğunu ifade ederek,

“Bu güzel şehirde çok sayıda dostum var. 1983 yılından beri Bremenli sanatçı ve müzisyenlerle birlikte çalışıyorum” dedi.

Böhrnsen , ikiliye belediye sarayını gezdirip, kentin tarihi hakkında bilgi verdi. Livaneli Böhrsen'e yaşam öyküsünü anlattığı kitabını ve CD'ler armağan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!