Gençlerin en büyük sorunu işsizlik

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin en büyük sorunu işsizlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2007 22:24

Gençlerin suç olaylarına karışmalarındaki en önemli unsurun işsizlik ve tamamlanmamış eğitim olduğu uyarısında bulunan Offenbach Polisi yabancılar danışması Hüsamettin Eryılmaz "Aileler çocuklarına yol gösterip mutlaka meslek sahibi yapsınlar" çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

OFFENBACH emniyet müdürlüğünde 14 yıldır yabancılar danışmanı olarak çalışan Hüsamettin Eryılmaz "En çok gençlerimizin suç olaylarına karışmasına üzülüyorum" dedi. 2000 yılında Offanbach Belediyesi uyum ödülüne de layık görülen Hüsamettin Eryılmaz, gençlerin suç olaylarına karışmasındaki başlıca nedenin işsizlik ve tamamlanmamış eğitim olduğunu bildirdi.

Gençlerin olaylardan uzak durması için ailelere büyük görev düştüğünü bildiren Eryılmaz "Örneğin Offenbach ve çevresinde 18-30 yaş arası Türk vatandaşları arasındaki işsiz sayısı çok fazla. Bir ailede baba ve anne işsizse bu çocuklara da yansıyor. Aile içi tartışmalar oluyor. Bu gençler aile içi şiddete mağruz kalıyorlar. Yol gösteren olmadığı için gelecek perspektifleri olmuyor. Aileler çocuklarına yol gösterip mutlaka meslek sahibi yapsınlar" dedi.

DUVAR ORTADAN KALKTI

118 bin nüfuslu Offenbach'ta yaklaşık 10 bin Türk'ün yaşadığını kaydeden Eryılmaz, geçmişte polisle göçmenler arasında sağlıklı bir ilişki olmadığını ve her iki tarafın da birbirini anlamakta güçlük çektiğini hatırlattı. Eryılmaz şöyle konuştu: "Emniyette benim gibi görev alan yabancılar danışmanları sayesinde aradaki bu duvar ortadan kalktı. Biz Türk halkı ile polis arasındaki bağı kuruyoruz ve vatandaşlarımıza bir hizmet sunuyoruz. Hem bölgemizdeki Türk vatandaşlarını polisin çalışmaları hakkında bilgilendiriyoruz, hem de polisi göçmenler ve kültürleri hakkında aydınlatıyoruz".

TÖRE CİNAYETLERİNDE HASSASIZ

Almanya'da yaşanan "Kan davası" veya "Töre cinayetleri" konusuna da değinen Hüsamettin Eryılmaz "Alman polisi bu konuda çok hassas davranıyor. Bu tür olaylarda Alman güvenlik güçlerini bilgilendiriyoruz. Şüphe halinde harekete geçiliyor, ailelerle görüşülüyor ve herhangi bir tatsız olayın yaşanmaması için önlemler alınıyor. Polisin duyarlı yaklaşımı sonucu bu güne kadar bir çok olayın çıkması önlenmiş oldu" diye konuştu.

BAYANLARA YOL GÖSTERİYORUZ

Aile içi şiddet ve bayanların koca dayağına maruz kalmamaları için de yoğun çalışmalar yürüttüklerini bildiren yabancılar danışmanı Eryılmaz "Dernek ve kuruluşlarda broşürler dağıtarak aile içi şiddet konusunda bilgi toplantıları düzenliyoruz. Şiddete maruz kalan bayanlar aydınlatılmalı. Böyle bir durumda bize başvurup danışabilirler. Onlara yol gösteriyoruz. Polisin dayak atan kocayı evden iki hafta uzaklaştırma yetkisi var. Daha sonra mahkeme kararıyla bu süreyi uzatmak mümkün. Aile içi şiddet kader değildir. Bu nedenle dayağı kabullenmeyin. Mutlaka polise bildirin" diye konuştu.

Hüsamettin Eryılmaz, hemen hemen bütün polis teşkilatlarında aile içi şiddet konusunda aileleri bilgilendirmek için Almanca ve Türkçe broşürler bulunduğunu belirtti. Bu broşürlerde nasıl davranılması gerektiği ve yardım kuruluşlarının adresileri yer alıyor. Offenbach polisinde de ünlü sunucu Nazan Eckes'in poz verdiği Hürriyet'in "Şiddete karşı el ele" sloganlı afişleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!