Gençlerin Avrupa’yla buluşması

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin Avrupa’yla buluşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 11:02

Malatya Hasan Akbudak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 24 öğrenci, yaklaşık bir aydır Berlin’de kurs görüyor.

Haberin Devamı

Hepsi 11. sınıf öğrencisi ve çoğunluğu kız. Önce öğretmenlerle, ardından öğrencilerle yalnız konuşuyorum. Hepsi Erasmus bursu projesini kazanıp Berlin’i tanımanın ve hayatlarında ilk kez Avrupa’yla buluşmanın heyecanını yaşıyor. “Geleceğin umudu meslek liseleri” adlı projeyle Erasmus bursunu kazanan okulun müdürü Pirvani Temelli ve kimya öğretmeni Hakan Hadiç’i, bursun Berlin’deki rehberi Arda danışmanlık yetkilisi Susam Dündar Işık’ı dinliyorum. Erasmus bursunun Avrupa’yı tanımak ve öğrenmek açısından önemini vurguluyorlar.

EN SON TEKNOLOJİ

Başka bir dünyayla tanışmanın heyecanını yaşayan öğrencilere, “Nedir” diyorum “Sizi bu kadar heyecanlandıran?” Melek Evin anlatıyor: “Burada öğrencilerin derslerde en son teknolojiyle çalışmasını görmek beni çok etkiledi. En çok teknoloji müzesinden etkilendim” diyor.

Araya Hatice Tanrıverdi giriyor: “İster laboratuvar olsun, ister iş yeri, ister okul. Sorularımıza büyük sabırla cevap veriyorlar. Soru sormamıza seviniyorlar ve cevap vermekten büyük haz alıyorlar” diye anlatıyor. İsmet Emre’yle Çilem Buyruk’u en çok etkileyen ise disiplin, temizlik ve düzen.

SERBESTLİK

“Günlük yaşamda sizleri en çok ne etkiledi” diye soruyorum gençlere. Hemen hepsi, ‘yaşamdaki serbestlik’ cevabını veriyor. İnsanların giyim ve kuşamdaki serbestliği ile birbirinden farklı ilginç giyim tarzları diyorlar. Ayşegül Özgen, bunu kültür farkı diye özetliyor. Hepsi hayatlarının ilklerini yaşıyor. İlk kez yurtdışına çıkıyorlar. İlk kez bir Avrupa kentini görüyorlar. İlk kez anne babadan ve aileden ayrılıyorlar. “Sonuç” diyorum; Hemen hepsi, “Kendimize özgüven geldi. Berlin’i çok özleyeceğiz” diye çiziyor bu bir ayın bilançosunu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!