Gençlere çevre bilinci aşılayın

Güncelleme Tarihi:

Gençlere çevre bilinci aşılayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 14:15

Türklere çevreyi ve doğayı korumak ve bu bilinci aktarmak amacıyla kurulan Yeşil Çember'in düzenlediği II. Türk Çevre Günü Stuttgart Ekonomi Evi'nde yapıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA Çevre ve Doğa Koruma Birliği(BUND) çatısı altında çevreyi ve doğayı korumak ve bu bilinci Almanya‘da yaşayan Türklere aktarmak amacıyla kurulan Yeşil Çember'in Stuttgart'ta faaliyet gösteren Türk dernekleriyle ortaklaşa düzenlediği II. Türk Çevre Günü Stuttgart Ekonomi Evi'nde yapıldı.

Etkinliğe Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, Baden-Württemberg Çevre Bakanı Franz Untersteller, BUND eyalet başkanı Brigitte Dahlbender, Yeşil Çember Başkanı Gülcan Nitsch, Eyalet Milletvekili Muhterem Aras ve Federal Milletvekili Memet Kılıç ile vatandaşlar katıldı.

Almanlar İstanbul için çalışacak Hem Öhringen Türk-Alman Toplumu Derneği'nin hem de KSI Derneği'nin çocuk ekiplerinin foklor ve müzik gösterilerinin yer aldığı günde konuşan Türker Arı gelecek nesillere yaşanacak bir dünya bırakmak için her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ve çocuklara çevre bilinci aşılamak gerektiğini söyledi.

Çevre Bakanı Franz Untersteller çevre ve doğayı korumak için öncelikle evlerde enerji tasarrufu edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Untersteller;

"Çevre ve doğanın korunması yönünde Türkiye'nin şansı Almanya'dan daha çok. Yenilenebilir enerji konusunda su, rüzgar ve güneş gibi zengin kaynakları var. Türkiye'de 25 rüzgar santralı kurulması konusunda anlaşma yapıldı. İstanbul'un su ve çöp arıtması konusunda ortak çalışacağız. Çevreyi ve iklimi en iyi el ele vererek koruyabiliriz. İşbirliği önemli“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!