Gençlerbirliği kapanma tehlikesinde

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği kapanma tehlikesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 11:26

Hessen Eyaleti'nde 1985 yılında kurulan ve 90'lı yıllarda çok sayıda şampiyonluklar yaşayan Biedenkopf Gençlerbirliği oynadıkları sahaya fazla kira parası ödemek zorunda kalınca kapanma tehlikesi içine girdi..

Haberin Devamı

ALMANYA'DA Hessen Eyaleti'nde 1985 yılında kurulan ve 90'lı yıllarda çok sayıda kupalar kazanıp şampiyonluklar yaşayan Biedenkopf Gençlerbirliği şimdi kapanma tehlikesi ile karşı karşıya.

Biedenkopf Belediyesi'nin kasabaya ait stadı, VFL Biedenkopf Kulübü'ne 49 yıllığına hemde cüzi bir rakamla kiralık vermesinin ardından B Liga ekibi Türk takımı Gençlerbirliği, Alman kulübüne ayda 560 euro ödemek zorunda kalınca maddi zorluk içine girdi.

Stadın Biedenkopf Belediye'sinin işlettiği dönemde 1995 yılına kadar VFL Biedenkopf ile eşit şartlarda kullanıp hakkı olan Türk ekibi büyük başarılara imza atmıştı. Ne zamanki Biedenkopf Belediye'nin spor sahasını Biedenkopf Gençlerbirliği'ne sormadan hiç bir haber vermeden Alman ekibine verilmesiyle Türk ekibinde hem maddi hemde manevi düşüş başladı. Bir anda belediyeden değilde Alman kulübü VFL Biedenkopf'tan stadı kiralamak zorunda kalan Türk kulübü uzun yıllardan beri yönetici ve futbolcuların özveri gösterip verdikleri paralarla ayakta kalıyordu.

Her yıl zam yapılıyor
Alman kulübünün her yıl kiraya zam yapması yanında istedikleri zaman antrenmanları vermemeleri engellerine de takılan Türk takımında bir çok futbolcu ve yönetici adeta başka kulüplere gitmek zorunda bırakılıyor. Alman kulübü ve Belediye yetkilileriyle defalarca yapılan görüşmelerde ise fazla yol alınmadığı gibi getirisi de olmamış.

Adeta yetkiler ve Alman kulübü Türk takımının kapatılması yönünde tavır sergilemekte olduğunu dile getiren Biedenkopf Gençlerbirliği yöneticisi Ergin Erdoğan "Diğer spor kulüpleri maç başına 10-20 Euro ve antrenman başına saati 2 ile 5 Euro arasında saha parası ödüyorlar. Biz ise ayda 50-60 Euro yerine 280 Euro ödüyoruz" diye konuştu.

Uyum için çalışıyorlar
27 yıllık kulübün kapatılması durumunda 60'a yakın futbolcu ve bir o kadarda üye için yıkıntı olacağını söyleyen Ergin Erdoğan "Kulübümüz yıllardan beri sporla Türk ve Almanlar arasında uyumlu bir yaşam sürülmesi için çalışmaktadır. Diğer Alman kulüplerinde dışlanan Türk ve göçmen futbolcuları bünyemize alıp, uyumlu bir sporcu olarak yetiştirip entegrasyona katmkı veriyoruz" diyerek Hessen Futbol Federasyonu ve Biedenkopf Belediyesinin olayı çözüme kavuşturmasını istedi.

Alman ekibi yanaşmıyor
Almanya'da bir çok takımında aynı sorunu yaşadığını dikkat çeken ve aynı zamanda Biedenkopf Belediye Meclis Üyesi olan Erdoğan "Alman ekibi yıllar önce planlı bir şekilde sahayı kiralayıp geçiçi sahibi olmuş. Biz ise bu sezona 2 takımla başladık. 2 takım için her ay iki gün maç ve dört antrenman için 560 Euro istediler. İki ay sonra takımın birini kapatmak zorunda kaldık.

Hiç bir yardım almadığımız için herşeyi kendimiz karşılıyoruz. Çok sayıdaki çocuğumuz ve gençlerimizi futbola kazandırmak istiyoruz, saha bulamıyoruz. Ayda 150 Euro verelim diyerek tekrar masaya oturduk. Zira belediye meclisi yıllar önce stadın kullanıp hakkını Alman takımına devretmiş. Alman kulübü fiyatta diretiyor. Asıl amaçları vazgeçip kulübü kapatalım. Beğendikleri birkaç çocuğu takımlarına alsınlar, diğerlerini kapı dışa atsınlar" diye içini döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!