Gençler kaynaştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler kaynaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 14:59

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde okuyan üniversite öğrencileri, Duisburg Landschaftspark’ta Dersim Ren Ruhr Derneği yöneticileriyle buluştu. Gençlere göçün 50. yılı anlatıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentindeki Dersim Ren-Ruhr Derneği'nin gençlik kolları, Avrupa'nın 8 farklı ülkesinden üniversiteli gençlerle Landschaftspark'ta ikinci kez bir araya geldi. Avrupa Gençlik Projesi çerçevesinde yapılan buluşma ve tanışma toplantısına, Dersim Ren-Ruhr Derneği ikinci başkanı Düzgün Küçükdoğan, yönetim kurulu üyesi Güllü Yılmaz, Mehmet Yıldız, Aysun Aydoğdu ve Sevil Aydoğdu katıldı.

Avrupa'nın Portekiz, İspanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti gibi birçok ülkesinden bir haftalık program çerçevesinde Duisburg’a gelen üniversiteli gençler, Almanya'da gençlerin eğitim sistemi ve burada yaşayan Türklerin uyumları konusunda ve yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.

Derneğin İkinci Başkanı Düzgün Küçükdoğan, "Gençlere Türklerin Almanya’ya göç edişinin 50.yılını anlattık. 1961 yılında Almanya'ya gelen ilk göçmenlerin kat ettikleri mesafeleri ve bugün Türklerin Almanya'daki konumları ile ilgili bilgi verdik. Bugün Türklerin sosyal, ekonomik ve siyasal alanda kendini kanıtlamış, uyumu büyük ölçüde gerçekleştirmiş olduğunu belirttik. Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurguladık. Derneğim aracılığıyla yaptığımız külkürel çalışmaları da Avrupalı gençlere anlattık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!