Genç yeteneklerden büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Genç yeteneklerden büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 10:16

Berlin’de Türk spor kulübü denince ilk akla gelen isimlerden olan Türkiyemspor, geçtiğimiz yıllarda alt yapıya yaptığı yatırımların meyvesini almaya başladı.

Haberin Devamı

BERLİN’de Türklerle özdeşleşen Kreuzberg ilçesinin takımı olan Türkiyemspor’un geleceği parlak genç futbolcuları, üst lige çıkmanın gururunu yansıyor. Genç futbolcular son maçta Hilalspor’u 9-0 gibi farklı bir skorla yenerek Landesliga’ya yükseldi. Hasan Çil ve antrenör olarak yetiştirdiği oğlu Emirhan Çil’in çalıştırdığı Türkiyemspor U13 takımı, gelecek yıl eyalet düzeyinde lig maçlarına çıkacak. Geçen sezon 20 maçta 17 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak ligi zaferle tamamlayan genç futbolcular, sezon boyunca karşı filelere 149 gol attı, kendi kalesinde ise sadece 16 gol gördü. Türkiyemspor U13 takımı ligde 52 puan toplamayı başardı. Bu sezonun golcüsü ise Omar oldu ve rakip filelere 54 gol attı. Ligin en az gol yiyen kalecileri ise yine Türkiyemspor’un file bekçileri Ege ve Shahn oldular.

Genç yeteneklerden büyük başarı

Hasan Çil, Emirhan Çil

Haberin Devamı

‘ŞAMPİYONLUĞU ADAŞ’A ARMAĞAN EDİYORUZ’
Teknik Direktör Hasan Çil, Türkiyemspor’un alt yapısında geleceğin futbolcuları için önemli şanslar olduğunu söyledi: “Bu başarıda bize destek veren herkese, özellikle altyapı sorumluları Gunther Hartmann, Recep Er ve Murat Aktaş’a teşekkür ediyoruz. Yaz, kış demeden bizi yalnız bırakmayan ebeveynlerimize sonsuz teşekkürler ve bu başarıda emekleri geçen bütün oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu başarımızı geçen sene vefat eden Türkiyemspor’un unutulmayan hocası Adnan Adaş’a armağan ediyoruz. Türkiyemspor, geleceğin futbolcularını yetiştirmek için altyapıya önem veriyor. Başarı küçük yaştan itibaren çalışmakla elde edilir. Dünyadaki başarılı futbol ülkelerine baktığınız zaman bunu görürsünüz. Biz de elimizden geldiğince takımımızı güçlendirmek istiyoruz.”

Genç yeteneklerden büyük başarı

 

BAKMADAN GEÇME!