Genç türk anneler için meslek seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Genç türk anneler için meslek seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 15:44

Almanya’da İş Ajansı, çocuklu genç Türk anneleri iş yaşamına kazandırmak için seferberlikbaşlattı. Meslek sahibi olmak isteyen genç kadınlar, bu ayın ortasına kadar başvurabilecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) İş Ajansı, yabancılar bölge sorumlusu Sefer Öncel, genç Türk anneler için meslek eğitim seferberliği başlattıklarını açıkladı. NRW bölge müdürlüğü olarak Essen İş Ajansı’nda bulunan 12 meslek yerinin 4’ünü; çocuklarını tek başına yetiştiren genç Türk kadınlara ayırdıklarını belirten Sefer Öncel, başvuruların ağustos ayı ortasına kadar süreceğini belirtti. 1 Eylül’den itibaren meslek eğitimine başlayacak m kadınlar için başvuruda yaş sınırı aranmazken, proje ile çocuk sahibi genç annelerin iş yaşamına kazandırılması hedefleniyor.

BAŞVURULAR SÜRÜYOR
NRW eyaleti İş Ajansı yabancılar bölge sorumlusu Sefer Öncel, proje için başvuruların bu ayın ortasına kadar süreceğini söyledi. Öncel, “Almanca bilen ve en az ortaokul mezunu kadınlar projeye katılabilir. ayrıntılı bilgi almak isteyenler, www.arbeitsagentur.de sitesine girebilir ya da Essen İş Ajansı’nın 0201 1815490 numaralı telefonunu arayabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!