Genç Müsiad yeni yönetimini oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Genç Müsiad yeni yönetimini oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 18:28

Almanya’nın başkenti Berlin’de faaliyet gösteren Genç MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği), 5. kuruluş yılında yeni yönetimini belirledi.

Haberin Devamı

Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen istişare toplantısında, 5 yıldır görevde bulunan kurucu başkan Cihan Mutlu Aktürk, görevini Sinan İlhan’a devretti. İlhan’ın yeni yönetim kurulunda Hamza Türk, Ertuğrul Balkan, Serkan Demirci, Özlem Han, Esra Karakaya, Anıl Dalman, Firuze Arslancık, Muhammed Babur ve Elanur Balkan yer alıyor.

Aktürk, konuşmasında, ”Büyük azim ve heyecanla 2006 yılında temellerini attığımız Genç MÜSİAD, geçen 5 yıl içinde azimli arkadaşlarımızın gayreti ve MÜSİAD’ın ilkeleri doğrultusunda birçok başarılı çalışma yapmıştır. İlk hedefimiz gençler, genç girişimciler ve akademisyenler olduğu için bu yönde çalışmalar yaptık. Girişimcilik Okulu adında başlattığımız seminerler ile onlara yol gösterdik. Avrupa Genç Girişimciler Kongresini, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar başta olmak üzere, birçok seçkin davetlinin katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Berlin’de bu yıl 5.’si gerçekleştirilen MÜSİAD Cup Gençlik Spor ve Aile Şöleni’ni geleneksel hale getirdiklerini de ifade eden Aktürk, ”Birçok genç arkadaşımızın staj ve meslek yeri bulmasına, hatta iş hayatına atılmasına Genç MÜSİAD’ın vermiş olduğu destek bizlere gurur vermektedir. Bu arada, diğer tüm kurum ve kuruluşlarla, gençlik teşkilatları ile ilişkilerimizi en üst seviyede tutarak, birlik ve beraberliğin önemini ortaya koyma çabası içinde olduk. Geçen 5 yılın sonunda memnuniyet ile görüyoruz ki, Genç MÜSİAD mayası tutmuştur” şeklinde konuştu.

Genç MÜSİAD’ın yeni başkanı İlhan da konuşmasında, ”Biz diyoruz ki, Genç MÜSİAD’ız ve genciz. Gençlik, başlı başına bir maceradır. Gençlik elinden gelenin fazlasını ortaya koymanın tam zamanıdır. Gençlik dinamikliktir. Hatalardan ders almaktır. Gençlik rekabetçidir, üretkendir. Biz genç MÜSİAD’ız ve bizim şiarımızda bencillik yok, bizim inancımızda bencillik yok, bizim ültürümüzde bencillik yok, MÜSİAD ahlakında bencillik yok” dedi.

Genç MÜSİAD’ın, milli ve manevi değerler ışığında MÜSİAD ahlakı ile yoğurulan bir gençlik olacağını kaydeden İlhan, ”MÜSİAD’ın tecrübesini yüksek ahlak ve yüksek teknoloji ile eğitim ile birleştirerek çalışan bir gençlik olacağız. Toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü gençlere kazandıracak bir gençlik olacağız. Geleneğine bağlı, ama geleceğine yön veren bir gençlik olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!