Genç kızlara ‘Abla’ eli

Güncelleme Tarihi:

Genç kızlara ‘Abla’ eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 22:19

ALMANYA'DA Frankfurt Kültür ve Eğitim Derneği'nin (KUBİ) 2009 yılında başlattığı 'Montoring - Abla Projesi'ni destekleyen aralarında Almanya İslam Konferansı üyesi Avukat Gönül Halat Meç'in de bulunduğu, serbest meslek sahibi, bilişimci, insan kaynakları uzmanı, memur ve iş kadınları; program çerçevesinde kızların okul ve mesleki eğitim sorunlarında, sosyal çevre edinmede ve hedeflerini belirlemelerinde yardım edecekler.

Haberin Devamı

Anne ve iş kadını olarak edindikleri tecrübelerle genç kızlara yardım etmeyi umduklarını kaydeden Christina Baumann, Gönül Halat Mec, Hülya Kaya, Nadejda Dimitrijevic, Sunay Çapkan ile Zeliha Dikmen, önceki gün KUBİ Genel Müdürü Arif Arslaner, Montoring Projesi sorumluları Heike Rösch ve Sabine Schimitt ile biraraya geldiler.

HERKESE FIRSAT VERİLMELİ
Abla projesine katılarak topluma önemli bir sinyal göndermek istediklerini kaydeden başarılı iş kadınları, "İnsanlar dini inancı, dili, ırkı ve sosyal konumu nedeniyle hor görülmemeli, geri plana itilmemeliler. Herkese eşit fırsat verilmeli. Farklı kültürler içinde yetişmenin ne olduğunu iyi biliyoruz. Artık sesimizi birleştirip büyümesini istiyoruz. Daha çok kadın bizlere katılsın istiyoruz. Bizler de başarı yolunda büyük destek görmüştük. Dostça el uzatmanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Yardım alan insan hedefini daha kolay belirliyor. Genç kızların korkularını yenmelerini istiyoruz. Farklı sosyal katmanlardan gelen çocukların da başarılı olunabileceklerini göstermek istiyoruz. Toplumdan aldığımızı topluma geri vermeyi arzu ettiğimiz için bu projeye destek veriyoruz. Genç kızlar mesleki ve okul seçeneklerinden habersiz olabiliyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlamazlarsa gelecekte neler olabilir bilmiyorlar. Mesleki eğitim yeri bulmak zor. Nasıl bulabileceğini bilmemek işi daha da zorlaştırıyor. Bu konuda da yardım edebiliriz. Öncelikle genç kızlarımızın kendine güven duymalarını sağlamak gerekli" diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!