Genç futbolcu yetişitirecekler

Güncelleme Tarihi:

Genç futbolcu yetişitirecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2008 08:36

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde futbol yeteneği olan çocuklara özel eğitim için Eyalet Eğitim Bakanlığı ve spor kulüpleri sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Ahmet İNCEL / MÜNİH

ALMANYA’nın Münih kentinde genç yetenekli futbolcuları desteklemek üzere bir proje hazırlandı. Bavyera Eğitim Bakanlığı, Bavyera Futbol Federasyonu, Bayern Münih ve 1860 Münih takımları çocuklar arasındaki futbol yeteneklerini özel eğitmek için sözleşme imzaladı. Sözleşme Bavyera Futbol Federasyonu’nda düzenlenen bir törenle imzalandı ve sözleşmeyi Bavyera Eğitim Bakanı Siegfried Schneider, Bavyera Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Rainer Koch, Bayern Münih kulübü Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ve 1860 Münih kulübü müdürü Stefan Reuter imzaladı.

Proje çok yetenekli genç futbolculara okularda hazırlanan özel ders programıyla hem derslerine devam etme hem de futbol eğitimi görme olanağı sağlıyor. İmza töreninde konuşan Rummenigge, Bayern Münih’in gençlere yönelik çalışmalarından övgü ile söz ederken yüzde 95 futbolcunun profesyonelliğe geçemediğini belirtti. 1860 Münih’in müdürü Reuter bu özel spor derslerine devam edenlerin yüzde altmışının 1860 Münih’in oyuncuları olduğunu söyledi. Reuter bu projeden yararlanmak isteyenlerin Bavyera Futbol Federasyonu’na başvurabileceklerini belirtti. Projeye beşinci sınıftan itibaren öğrenci alındığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!