Genç akademisyenler: Bizi fark edin

Güncelleme Tarihi:

Genç akademisyenler: Bizi fark edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 10:48

ALMANYA'da Essen-Duisburg Üniversitesi'nde Aşağı Ren Türk Akademisyenler Birliği tarafından düzenlenen, "Essen ile İstanbul arasındaki genç ve başarılı nesil" başlıklı panelde katılan Türk kökenli akademisyenler, fark edilmemekten yakındılar.

Haberin Devamı

Almanya'da göz cerrahisindeki başarısından ötürü ülkenin en saygın tıp ödülü olan Georg Ödülü'nü alan Dr. Harun Akgül, antropolog ve tarihçi Handan Aksünger, Pedagog Ayla Dalkılınç, avukat Gülseren Lale, işletmeci Levent Bozçelik'in katıldığı panelin açılışını yapan dernek başkanı Davut Karapınar, "Biz akademisyenler, sahip olduğumuz potansiyel ile her iki ülke arasında kültürel, sosyal, siyasal ve iktisadi açıdan köprü vazifesi görmekteyiz. Bu akademisyenlerin düşünceleri her iki ülke açısından çok önemlidir" dedi.


Farklılık zenginliktir
Antropolog Handan Aksünger, "Kültürel ve inançsal farklılıklarımız bir zenginliktir. Bu potansiyelimiz Almanya'ya büyük katkı sağlar. Ancak Alman medyası aramızdaki akademisyenleri ön plana almalı. Biz uyum sağladık. Şimdi sıra onlarda. Bizi fark ederek, bir adamı atmalılar" dedirken Köln Eyalet Mahkemesinde stajyerlik yapan avukat Gülseren Lale, iki dilli olmasını, Türk ve Alman hukuk sistemini bilmesinin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Essen Üniversitesi'nde doktorasını yapan Pedagog Ayla Dalkılınç da Türk kökenli olmak pozitiftir. Başarılı olmak için çalışmak, her alanda var olmak ve hakkımızı aramak gerekiyor" dedi. İşletmeci ve İkon Marketing Şirketi'nin sahibi Levent Bozçelik de, "Bizler göçmen öğrencilere örnek olmalıyız. Onlara istedikleri ve çalıştıkları takdirde başarılı olacaklarını göstermeliyiz" dedi.


Göz doktoru Doç. Dr. Harun Akgül ise ailelerin çocuklarının eğitimleriyle ve iyi yetişmeleriyle yakından ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!