Gemicilerin çilesi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gemicilerin çilesi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 11:05

Armatörün yarı yolda bıraktığı "Aspet" isimli geminin Türk mürettabatının çilesi sürüyor. Uluslararası Deniz taşımacılığı Federasyonu Sendikası gemiye haciz geleceğini duyururken "12 Türk gemicinin maaşının bir kısmı ödenip Türkiye'ye gönderilecekler" dedi.

Haberin Devamı

Tamir edilip İstanbul’a götürülmek üzere yüksüz olarak seyrine izin verildikten sonra batma tehlikesi geçiren "Aspet" adlı geminin Türk mürettabatının çilesi sürüyor. Fransa’nın Saint Nazaire limanına demir atan Gürcistan bayraklı geminin Türk armatörü, "Tamir için para getirmeye gidiyorum’ diyerek ortadan kaybolmuştu. 12 Türk gemici ise ortada kalmıştı. Kısa adı ITF olan Uluslararası Deniz taşımacılığı Federasyonu Sendikası’nın Fransa şubesi olaya el koydu.
MAAŞLARI ÖDENECEK
Sendika, federasyonun Türkiye şubesine de haber vererek gerekli para gelmezse gemi şirketini mahkemeye vererek gemiye haciz konacağını, limanda mahsur kalan 12 Türk mürettebatın maaşlarının bir kısmını da ödeyeceklerini belirtti. Sendika ayrıca mürettebatın Türkiye’ye dönüş işlemlerini de gerçekleştirmek üzere harekete geçti. İstanbul’da faaliyet gösteren Taşkın Denizcilik firmasının işlettiği Baf Denizcilik şirketine ait kuru yük gemisinin acenteliğini halen hiçbir şirket üstlenmediği için mürettabat gemiyi terk edemiyor ve Türkiye’ye uçakla dönebilmek için de vize alamıyordu.
YARDIM GELMESE AÇ KALACAKTIK
Geminin kaptanı Varol Çolak dün Hürriyet’e yaptığı açıklamada "Maaşlarımız yatırılmadı. Fransa'daki duyarlı vatandaşlarımız yardım etmeseler aç susuz perişan olacaktık. Hürriyet’in haber yapması olayın duyulmasında çok yardımcı oldu. Sendikanın olaya el atması ile rahatladık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!