Gelecekleri emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

Gelecekleri emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 15:16

Hürriyet'in KKTC'deki Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) işbirliğiyle düzenlediği eğitim kampanyasına katılarak burs kazanan gençler, törenle kabul belgelerini aldılar. DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, burs kazanan gençlerin geleceklerinin emin ellerde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) Hürriyet işbirliğiyle gerçekleştirdiği burs kampanyasına katılan ve burs kazanan öğrenciler, kabul belgelerini törenle aldılar.

Hürriyet Gazetesi'nin Mörfelden-Walldorf'taki Avrupa baskı tesislerinde düzenlenen törende, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektörlük Danışmanı Prof. Dr. Necdet Osam ve Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, yüzde 100 eğitim ve barınma bursu kazanan Elif Tuna ile yüzde 50 eğitim bursu almaya hak kazanan Reyhan Akgündüz'e kabul belgelerini takdim etti.

Ufukları genişleyecek
Törende selamlama konuşması yapan DMI Genel Müdürü Boduroğlu, Hürriyet'in burs kampanyası önerisine hemen destek veren Doğu Akdeniz Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti, bursiyerlere başarılar diledi.

Boduroğlu, "Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki gençlerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak istedik. Burs kampanyasına destek veren başta DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri ve Rektörlük Danışmanı Prof. Dr. Necdet Osam olmak üzere tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, çocuklarını bu kampanyaya katılmaya teşvik eden aileleri de verdikleri destekten dolayı tebrik ediyorum. Burs kazanan gençlerimizin DAÜ'de alacakları eğitimle ufuklarının genişleyeceğine inanıyor ve kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Uluslararası düzeyde eğitim
Prof. Dr. Nadiri de, törende yaptığı konuşmada, Hürriyet-DAÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen burs kampanyası ile beş Avrupalı gencin yüzde 100 eğitim ve barınma bursu almaya hak kazandığını belirterek,

"Biz üniversite olarak bu güzel sosyal projeyi daha da geliştirerek, başvuranların arasından dört gencimize de yüzde 50 eğitim bursu vermeyi uygun gördük. Ayrıca iki gencimizi de, DAÜ bünyesindeki tıp programına kaydettik" dedi.

71 ülkeden 14 bin öğrencisi olan DAÜ'nün dünya genelindeki en başarılı 20 bin üniversite arasında ilk binin, Avrupa'daki 5.102 üniversitenin arasında da ilk 500'ün arasında olduğuna işaret eden Prof. Dr. Nadiri, DAÜ'de 40 ayrı ulustan gelen uzman eğitim kadrosuyla uluslararası düzeyde eğitim verdiklerini vurguladı.

Gözünüz arkada olmasın
Burs kazanan gençlere başarılarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Nadiri, gençlerin ailelerine hitaben, şunları söyledi: "Gözünüz arkada kalmasın. Çocuklarınızın gelecekleri emin ellerde. Çocuklarınıza sizin kadar iyi bakacağız ve onları uzman, iyi bir dünya vatandaşı olarak uluslararası kariyerlerine hazırlayacağız. Bu vesile ile Hürriyet Gazetesi'ne de böylesi önemli bir sosyal projeye öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz. Kapımız, akademik kriterleri yerine getiren herkese açık" diyerek Avrupalı gençleri DAÜ'de yüksek öğrenim yapmaya davet etti.

Rektörlük Danışmanı Prof. Dr. Osam da, "Burs kazanmak kolay değil. Bu gençlerimiz burs kazanarak, gelecekte de başarılı olacaklarının sinyalini şimdiden verdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Aileleriniz de sizleri merak etmesin. Sizin çocuklarınız bizim gözbebeğimiz" dedi.

Burs kazanan diğer öğrenciler ise, tatil dönemi nedeniyle törene katılamazken, aralarında burs programına katılacak olanlara ise kabul belgeleri ise postayla gönderileceği açıklandı.

Biri psikolog diğeri mimar olacak
Yüzde 100 burs kazanarak Psikoloji Bölümü'nde okuyacak olan Elif Tuna, kardeşi Buket Tuna ve annesi Sevcan Aksoy ile törene katılırken, yüzde 50 burs kazanarak Mimarlık Bölümü'nde okumak isteyen Reyhan Akgündüz'e törende kardeşi Nagihan, babası Halil ve annesi Fatma Akgündüz eşlik etti.

Sayenizde okuyacaklar
Veliler adına konuşan Halil Akgündüz, hem Doğu Akdeniz Üniversitesi hem de Hürriyet Gazetesi'ne düzenledikleri burs kampanyası ile Avrupalı gençlere yüksek öğrenim imkanı sundukları için teşekkür etti. Akgündüz,

"Bu güzel imkanı verdiğiniz için çocuklarımız okuyabilecek ve ülkelerimiz için faydalı ve hayırlı evlatlar olarak yetişebilecekler. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!