Geissler, Stuttgart21'e devam dedi

Güncelleme Tarihi:

Geissler, Stuttgart21e devam dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 17:56

ALMANYA'nın Stuttgart kentinde yapılmasına başlanan ve ana tren garını yer altına almayı planlayan 'Stuttgart21' projesini onaylayan ve proje karşıtları arasında çıkan anlaşmazlıkta arabuluculuk yapmakla görevlendirilen CDU'nun eski genel sekreteri Heiner Geissler, dev projenin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Projeden vazgeçilmesinin yüksek maliyetlere neden olacağını savunan Geissler, projede bazı değişikliklerin yapılabileceğini bildirdi. Geissler'in arabulucu olarak önerdiği değişiklikler şöyle:
"Projenin getirisi yeniden gözden geçirilsin. Projede öngörüldüğü gibi Stuttgart 21 sonrası garın hizmet kapasitesi gerçekten yüzde 30 artacak mı? Bunun hesaplanması için Alman Devlet Demiryolları 'stresstest' denilen bir simülasyonla bunu test etmeli. Projenin tamamlanması ile açığa çıkacak olar arsaların spekülatörlerin eline geçmemesi için çaba harcanmalı. Gar çevresindeki boş alanlar havalandırma için kullanılsın. Schlossgarten olarak bilinen bölgedeki ağaçlar kesilmeyecek. Gerekirse çevredeki başka yere nakledilecek. Devam edilmesi muhtemel olan protesto gösterilerinde arabuluculuk görevini üstlenecek kişiler tayin edilsin. Projedeki gara giriş-çıkış yollarında bir takım düzenlemelere gidilsin."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!