Gece uçuşlarına mahkeme engeli

Güncelleme Tarihi:

Gece uçuşlarına mahkeme engeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 18:49

ALMANYA’nın en büyük havaalanı olan Frankfurt Rhein-Main Havaalanı’nın genişletilmesi planına karşı açılan davaya bakan Hessen Eyalet İdare Mahkemesi, gece uçuşuyla ilgili bölge sakinlerini sevindiren bir karar aldı.

Haberin Devamı

Kassel’deki Hessen Eyalet Yüksek İdare Mahkemesi, Rüsselsheim ve Offenbach’taki bazı kent sakininin ses kirliliği gerekçesiyle yaptığı itirazları haklı buldu. Buna göre, kış uçuş planında 23.00 ile 05.00 saatleri arasında Frankfurt Havaalanı’nda yapılması öngörülen 17 uçuşu durdurdu.

Hessen Eyalet Yüksek İdare Mahkemesi’nin gece uçuş yasağı ile ilgili verdiği kararın, Leipzig’deki Federal Yargıtay’da Frankfurt Havaalanı’nda inşa edilen dördüncü pistle ilgili görülen imar davasında verilecek nihai karara kadar geçerli olacağı bildirildi.

Mahkeme, karara karşı itiraz yolunun da kapalı olduğunu açıkladı. Gece uçuşuyla ilgili nihai kararı Federal Yargıtay’ın önümüzdeki yılın başında vermesi bekleniyor.

21 Ekim’de dördüncü pisti Başbakan Angela Merkel’in de katılacağı törenle açmaya hazırlanan Frankfurt Havaalanı’nın çevresinde oturan çevre sakinleri, Rheinland-Pfalz Eyalet Hükümeti ve yerel yönetimler, Hessen Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin verdiği kararı memnuniyetle karşılarken, gece uçuş yasağı nedeniyle büyük maddi kayba uğraması beklenen Alman havayolu şirketi Lufthansa Cargo, ise, kararı eleştirdi.

Lufthansa Cargo, kış sezonu için hazırlanan uçuş planının alınan son karara göre değiştirmek zorunda kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!