Gaziantep'ten gümüş tepsi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepten gümüş tepsi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 16:15

Duisburg kentinde yaşamış ünlü filozoflardan Gerhard Mercator’un 500. doğum yıldönümü kutlamalarına katılan Gaziantep heyeti yeni Duisburg Belediye Başkanı Sören Link'e gümüş tepsi hediye etti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentinde yaşamış ünlü filozoflardan Gerhard Mercator’un 500. doğum yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bu kente gelen kardeş kent Gaziantep heyeti yeni belediye başkanı Sören Link'e görevinde başarılar diledi.

Duisburg Belediye sarayında gerçekleşen kutlamada Gaziantep temsilcilerinin yanı sıra, Duisburg’un diğer kardeş şehirlerinden Portsmauth (İngiltere), Calais (Fransa), Vilnius (Litvanya) ve Pern (Rusya) temsilcileri de hazır bulundu.

Davetli olmasına rağmen yoğun işleri nedeni ile etkinliklere katılamayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nı temsilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Dış İlişkiler Müdürü Şahin Çetin, Özel Kalem Müdürü Sevim Aslan ve Almanya Gaziantepliler Derneği Başkanı, Gaziantep Avrupa Temsilcisi Sıtkı Palabıyık törende yer aldılar.

Kardeşlere teşekkür
Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link Duisburg için özel anlam ifade eden Mercator'un 500'üncü doğum gününde kendilerini yalnız bırakmayan kardeş kent temsilcilerine teşekkür etti. Kardeş şehir temsilcilerini kendi dilleri ile selamlayan Link, “Belediye başkanı seçilmemden kısa süre sonra kardeş şehir temsilcilerini ağırlamaktan mutluyum. Kardeş şehirlerle olan ilişkilerde iki ana unsur ön plana çıkıyor. Kültür ve ticari ilişkiler. Görev sürem içinde kültürler arası diyaloğumuz ve ticari ilişkilerimizi artarak sürdüreceğim” dedi.

Doğum günü hediyesi gümüş tepsi
Daha sonra Duisburg Belediyesi’nin hediyesi kardeş şehir temsilcilerine verildi. Sören Link’in elinden Gaziantep Belediyesi adına hediyeyi alan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz başkana teşekkür etti.

Gaziantep'ten getirilen gümüş kahve takımını ise Sören Link'e, Gaziantep Anakent Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sevim Aslan ve Almanya Gaziantepliler Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık birlikte verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!