"Gazetecilik Oscarı" Hürriyet'e

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilik Oscarı Hürriyete
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 17:07

Almanya'da gazetecelik dalının Oscar'ı sayılan Felix Burda Award 2009 Gazetecilik Ödülü Hürriyet'e verildi. Gazetemizin Münih Temsilcisi Celal Özcan bu önemli ödüle kalın bağırsak kanseri üzerine yaptığı röportajla layık görüldü.

Haberin Devamı

Almanya'nın önmeli gazetecilik ödüllerinden olan Felix Burda Award 2009 Gazetecilik Ödülü Hürriyet'e verildi. Hürriyet Münih Temsilcisi Celal Özcan Gazetecilik Oscar'ı sayılan ödüle bağırsak kanseri üzerine yaptığı röportajla layık görüldü. Berlin Adlon Oteli'nde yapılan törenle ödülünü Hamburger Adendblatt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Claus Strunz'dan alan Celal Özcan, "Çok mutluyum. Bilgi erken teşhis için çok önemli" dedi.
Hürriyet'e övgü

Törende arkadaşımız Celal Özcan için övgü konuşmasını yapan Hamburger Adendblatt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Claus Strunz, Hürriyet'in toplumu aydınlatmada üstlediği rolü en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Strunz şöyle devam etti; "Celal Özcan dolayısıyla Hürriyet kanser gibi tabu bir konuyu gündeme getirerek okuyucalırını konu üzerine aydınlatması büyük bir cesaret. Hürriyet'in nasıl bir etkili gazete olduğunu size anlatmama gerek yok. Avrupa Şampiyonası'nda bunu hep birlikte yaşadık. Hürriyet ile Bild Gazetesi Türkiye-Almanya maçının dostluk şölenine dönüşmesi için kampanya yaptı. Gerçekten de maç dostluk şöleni havasında geçti."

Strunz, Türk ve Alman toplumuna verdiği dostluk mesajından ötürü Hüriyet'e ve çalışanlarına teşekkür etti. Hastalığın dili olmadığını belirten Strunz, vakıfla Türkiye'nin ortak çalışma yapması temennisinde bulundu.
Okuyucular aydınlatıldı

Kalın bağırsak kanseriyle ilgili olarak Türk okuyucuları bilgilendirme konusunda kendisine imkan veren vakıf yöneticilerine teşekkür eden Özcan, Hürriyet'te çıkan haberle çok sayıda telefon aldıklarını dile getirirken, “Sayın Dr. Maar oğlu ile ilgili çok özel öyküsünü Hürriyet'e anlatarak, okuyucularımızı duyarlı hale getirmesinde yardımcı oldu. Kendi özel yaşamlarını başkalarıyla paylaşarak başka insanları sağlık konusunda bilgilendirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sayede kalın bağırsak kanserinde erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu okuyucularımıza anlatma fırsatı bulduk” dedi.

Hürriyet Gazetesi Münih temsilcisi Celal Özcan, geçen yıl Felix Burda Vakfı Başkanı Dr. Christa Maar'la kalın bağırsak kanserine karşı önlemler üzerine geniş çaplı bir röportaj yapmıştı.

Felix Burda ödülleri 5 dalda verildi

- Erken Teşhis Yayın Çalışması Ödülü (Public Prevention) Bettina Ries (Stuttgart Eyalet İletişim Bölümü)

- Erken Teşhis İçin İşyerinde Çalışma Ödülü Prevention at work: Dr. Andrej Stevka (E.ON Ruhrgas AG)

- Tıp Alanında Erken Teşhis için Çalışma Yapanla Ödülü Medical Prevention: Dr. Arnold Theilmeiern (KRV Meslek Birliği)
Dr. Frank T.Kolligs (Münih Kliniği)

- Gatetecilik Ödülü (Journalism for provention: Celal Özcan (Hürriyet)

- Erken Teşhis için Çalışma Yapan Starlara verilen Ödül Stars for Prevention:Jörg Berger (Futbol antrenörü)

Oğlu adına kurdu


Felix Burda Vakfı, 2001 yılında Dr.Christa Maar ve Burda Yayınevi Sahibi Prof.Dr. Hubert Burda tarafından kuruldu. Vakıf, Hubert Burda'nın 2001 yılında 33 yaşındayken kalınbağırsak kanserinden yaşamını yitiren oğlu Felix Burda'nın ismini taşıyor. Uluslar arası alanda çalışmalar yürüten vakıf, Almanya'da kalın bağırsak kanseriyle mücadeledeki önemli dernekler arasında yer alıyor. Vakıf 2003 yılından bu yana ise bu alanda mücadele eden çeşitli kişi ve kurumlara ödüller veriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!