Galatasaray ikinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray ikinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 11:40

Superleague Formula'nın ikinci ayağı sıralama turları Nürburgring pistinde yapıldı. Dünyanın en iyi kulüplerinin temsil edildiği yarışlarda Galatasaray pazar günü yapılacak olan yarışta ikinci sıradan start alıcak.

Haberin Devamı

Cumartesi yapılan sıralama turlarında rakiplerini geçerek finale kalan ekibimiz burada Milan ile karşılaştı. Final için piste çıkan Galatasaray aracı teknik bir arızadan dolayı yarışa veda etti. Milan böylelikle bugün yapılacak olan yarışta pole pozisyonunda başlayacak.

Cumartesi yapılan elemelerde A grubunda mücadele eden Galatasaray, FC Basel, Borussia Dortmund, Corinthians, Atletico Madrid, FC Porto, Rangers, AS Roma ve Olympiacos takımları ile mücadele etti. Burada ilk dörde giren Galatasaray, FC Basel, SC Corinthians ve FC Porto takımları çeyrek finale yükseldi.

B grubunda mücadele eden Beijing Guoan, Tottenham Hotspur, Liverpool FC, Sevilla, PSV Eindhoven, Flamengo, Al Ain. RSC Anderlecht ve AC Milan takımlarının yarıştığı elemede ilk 4 takım sıralaması AC Milan, RSC Anderlecht, Liverpool ve Flamengo şeklinde oluştu.

Haberin Devamı

Çeyrek final eşleşmesinde Galatasaray'ın rakibi Anderlecht oldu. Takımımızın pilotu Alessandro Pier-Guidi çeyrek final mücadelesinden de galip gelerek adını yarı finale yazdırdı. Diğer final karşılaşmalarında FC Basel, Flamengo'yu, Corinthians Liverpool'u, Milan Porto'yu geçerek yarı finale kaldılar.

Yarı final yarışmasında Basel ile eşleşen Galatasarayın'ın tecrübeli pilotu burada da ustalığını gösterek takımını finale taşıdı. Diğer final mücadelesinde ise Milan, Corinthians geçerek finalde Galatasaray'ın rakibi oldu.

Final yarışının startında büyük bir talihsizlik yaşayan Galatasaray'ın aracı teknik bir arızadan dolayı yarışa başlayamadı ve pazar final yarışında ikinci sıradan start alıcak. Milan, yarınki yarışa pole pozisyonunda başlayacak.

Superleague Formula'nın finalinde ilk yarış pazar günü saat 12.00'de yapılacak. Başlangıç sıralarının tamamen ters çevrildiği günün ikinci yarışı ise saat 15.00'te koşulacak.

2008 YARIŞ PROGRAMI

3. Yarış Zolder, Belçika 4-5 Ekim 2008
4. Yarış Vallelunga, İtalya 18-19 Ekim 2008
5. Yarış Estoril, Portekiz 1-2 Kasım 2008
6. Yarış Jerez, İspanya 22-23 Kasım 2008

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!