Fürth’te minareli cami müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Fürth’te minareli cami müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 11:06

Fürth Türk Ocağı’na bağlı Selimiye Camisi’nde iftar programı gerçekleştirildi. Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gencebay, UID Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, Fürth Belediyesi eski meclis üyesi Ayhan Yeşil, iş insanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşan Selimiye Cami Başkanı Hakan Öztürk, minareli cami müjdesi verdi.

Haberin Devamı

CAMİ projesinin Fürth Belediyesi tarafından kabul edildiğini belirten Öztürk, şunları söyledi: “Artık Müslümanların yaşadığı her şehirde bir cami olması lazım. Sadece namaz kılınması için değil, çocuklarımızın eğitim alacağı bir yer olması sağlanacak. Geniş alanlarda çeşitli faaliyetler yürütülecek. En önemlisi arsamız alındı ve projemiz Fürth Belediyesi tarafından kabul edildi. Yazışmalarımız devam ediyor. Ancak AfD’liler şimdiden karşı çıkıyor. Biz daha ‘Bismillah’ deyip başlamadan, aleyhimize yalan yanlış propaganda yapmaya başladılar. İşte şimdi birlik ve beraberlik içinde geniş kitleye neden ulaşmak istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Belki adamlar yürüyüş yapacaklar, tehdit edecekler, bizler bunun farkındayız. Doğru bildiğimiz yoldan gitmeye devam edeceğiz.”

Fürth’te minareli cami müjdesi
ATAŞEDEN DESTEK
Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gencebay da, Selimiye Camisi’nin 1977’de, daha kendisinin doğmadan kurulduğuna işaret ederek, gelinen noktanın takdire şayan olduğunu vurguladı. Gencebay, cami yapımı için elinden geleni yapacağını belirterek, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Yeni proje hakkında bilgi veren Hakan Öztürk, caminin toplam kullanım alanının 2400 metrekare, kiraya verilecek bölümün 740 metrekare, lojman için 90 metrekare, kubbe yüksekliğinin 16 metre ve minarenin ise 22 metre olacağını söyledi.
Fürth’te minareli cami müjdesi
Fürth’te minareli cami müjdesi

Fürth’te minareli cami müjdesi

 

BAKMADAN GEÇME!