Fuar yazarlar geçidine dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

Fuar yazarlar geçidine dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 12:35

Almanya'da İstanbul konulu Ruhr 2010 Kitap Fuarı yazarlar geçidine dönüşecek. Hürriyet yazarları Doğan Hızlan çarşamba, Ertuğrul Özkök ise cuma günü Essen'deki fuara katılıyor. Günter Wallraff, Cornelius Bischoff, Osman Okkan, Kai Dikmann, Ayşe Kulin, Mario Levi Buket Uzuner de fuarın gözde isimleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

"Fuar Takvimi" için tıklayın

ALMANYA'
nın Essen ve çevre kentlerinde "Liestanbul- İstanbul'u okuyorum" sloganıyla düzenlenen Ruhr 2010 Kitap Fuarı'nda 22-31 Ekim arasında 23 etkinlik yapılacak.

Hürriyet'in medya partneri olduğu fuarın açılışını 22 Ekim'de Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider gerçekleştirecek. Duisburg-Essen Üniversitesi Glaspavillon Salonu'nda saat 19.00'daki açılış törenine bu yılın onur konuğu çevirmen ve yazar Cornelius Bischoff ile müzisyen Zülfü Livaneli de katılacak.

Etkinliğin ikinci gününde Glaspavillon'da "Schmelzen im Ruhrpot" adlı etkinlikte Fakir Baykurt Edebiyat Kahvesi'nden Mevlüt Asar ile yazarlar Osman Ulutaş, Raci Helvalı ve Bahattin Gemici konuşacaklar.

İstanbul konuşulacak

24 Ekim Pazar günü saat 12.08 ile 13.39 arası ise Herne-Essen Melez Treni'nde Murat Uyurkulak okurlarıyla buluşacak. Aynı gün Glaspavillon'da Aslı Sevindim'in sunacağı etkinlikte İstanbul konulu konuşmalar yapılacak. Aynı gün ve aynı yerde saat 20.00'de Sunay Akın kitaplarından bölümler okuyacak. 25 Ekim Pazartesi günü saat 16.00'da Ümit Cizre Türkiye'deki gelişmeleri Glaspavillon'da anlatacak. Aynı gün VHS Essen'de Robert Bosch Vakfı'nın Türkçe kitaplığı tanıtılacak. Tanıtımda Ayşe Kulin ve Murat Uyurkulak da bulunacak. 26 Ekim Salı günü Glaspavillon'da saat 19.00'da Aziz Nesin Akşamı yapılacak. Buraya Ali Nesin, Günter Wallraff ve Osman Okkan katılacaklar. Aynı akşam ve aynı saatte Ayşe Kulin Bergkamen'de Kütüphane'de okuma yapacak. Saat 20.00'de ise Dortmund'da Mario Levi okuma düzenleyecek. Aynı gün ve saatte Duisburg Şehir Kütüphanesi'nde Dehen Altıner Türkiye'ye sığınan Almanlar konusunda konuşacak. Çarşamba günü saat 19.00'da Bochum'daki İfak e.V'da Mario Levi İstanbul konulu kitabından pasajlar okuyacak. Saat 19.30'da Gelsenkirchen'de die flora'da Ayşe Kulin okuması var.

Doğan Hızlan çarşamba katılıyor

Çarşambanın son etkinliğinde saat 20.00'de Doğan Hızlan, Buket Uzuner ve Enver Can "Edebiyatta İstanbul" konulu panele katılacaklar. Perşembe günü Glaspavillon'da saat 20.00'de Tanıl Bora, Tobias Schaechter ile Hannes Kraus İstanbul ve Ruhr'da futbol konusunda görüş bildirecekler. Ayşe Kulin aynı gün saat 20.00'de Dortmund'da Fritz Henssler Haus'da Bir Gün adlı romanını okuyacak. Mario Levi ise aynı gün aynı saatte Ringlokschuppen Mülheim'da olacak. 29 Ekim saat 16.00'da Glaspavillon'da Doğu Ergil ile Heinz Jürgen Axt Türkiye, AB ve ABD ilişkilerini ele alacaklar.

Süper dostlar da geliyor

Cuma günü saat 20.00'de Glaspavillon'da Ertuğrul Özkök ile Bild Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, birlikte kaleme aldıkları Süper Dostlar adlı kitaptan bölümler okuyacaklar. Cumartesi saat 16.00'da Glaspavillon Essen'de Esmahan Aykol ve Petros Markaris kriminal romanlarını tanıtacaklar. Saat 19.00'da Ayşe Kulin Stadtbücherei Gladbeck'de, aynı saatte Hasan Cemal de Glaspavillon'da okurlarıyla bir araya gelecek.

Etkinliklerin son günü olan 31 Ekim Pazar ise saat 16.00'da Glaspavillon'da Filiz Ali, Karin Karakaşlı ile Orhan Karaveli podyumda oturacaklar. Aynı gün saat 20.00'de aynı yerde Metin Kaygalak ve Achim Wagner şiir konusunu inceleyecekler. Programla ilgili daha ayrıntılı bilgi www. buchmesse-ruhr.de adresinden alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!