FSM'Yİ KİLİTLEYEN FECİ KAZA

Güncelleme Tarihi:

FSMYİ KİLİTLEYEN FECİ KAZA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 23:00

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü çıkışında meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı trafik kazası nedeniyle TEM Otoyolu Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş yaklaşık 45 dakika durdu.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bu gece meydana gelen trafik kazası nedeniyle Anadolu Yakası'na geçişler durdu. Kaza mahaline ulaşan ekipler kazaya müdahale etti. Yaklaşık 45 dakika bir sürenin ardından TEM Otoyolu Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişler yeniden başladı.


Kaza, saat 20.45 sıralarında FSM Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'de bir yakınlarının cenaze töreninden dönen 34 BB 2467 plakalı otomobil sürücüsü direksiyon hâkimiyetini kaybederek, çalışmalar nedeniyle karşı yöne ayrılan ek şeride girdi. 06 UU 51 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsüne çarpan otomobil savrularak, Edirne istikametinde ilerleyen 34 AH 8616 plakalı başka bir araca daha çarptı. Takla atarak yol kenarında ters dönen otomobildeki 4 kişi bulunduğu yerde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kaza sonrası ters dönen otomobildeki Orhan Kar olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Birgül Kar, Fatih Kale ve Fatma Yücel yaralandı. Yaralılardan Birgül Kar, kurtarma ekiplerinin yarım saatlik çalışması sonucu sıkıştığı yerden güçlükle çıkarıldı. Kazaya karışan 34 AH 8616 plakalı araçta bulunan Hekim Etik ve Ezminur Etik çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Edirne istikameti tamamen trafiğe kapatıldı. Yolun açılmasını bekleyen sürücüler köprü üzerinde araçlarından inerek kaza yapan araçları seyretti.

Haberin Devamı

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Konvoy halinde Kocaeli'ndeki cenaze töreninden dönen Orhan Kar'ın yakınları kaza haberi üzerine olay yerine akın etti. Kaza yapan aracın yakınlarının aracı olduğunu gören Kar'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Polislerin ve olay yerindeki vatandaşların güçlükle sakinleştirdiği Kar'ın yakınlarını, yoldan geçen başka sürücüler teskin etti. Kaza yapan araçta sıkışan Birgül Kar'ın sedyeyle ambulansa getirilişi sırasında kızı göz yaşlarına boğuldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu sıkıştığı yerde hayatını kaybeden Orhan Kar'ın cesedi güçlükle çıkarıldı. Kazaya karışan araçlar kurtarma aracı ile çekilerek yol araç trafiğine açıldı. Kaza alanına gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı.

KAZA TRAFİĞİ - SEYİR TRAFİĞİ

Kaza nedeniyle TEM'de Avrupa-Anadolu ve Anadolu-Avrupa yönünde yoğun bir trafik yaşandı. Anadolu Yakası'nda Çavuşbaşı'nda başlayan yoğun trafik FSM köprü geçişine kadar etkili olurken, Avrupa Yakası'nda da TEM Maslak Kavşağı'nda başlayan trafik Anadolu Yakası'na geçene kadar etkili oldu. Gece yarısından sonra ise ücretsiz geçişlerin başlamaması nedeniyle köprü trafiğinde yoğunluk yaşandı.



SAAT 02.15 İTİBARİYLE İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!