Fransız bakan güvence verdi

Güncelleme Tarihi:

Fransız bakan güvence verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 10:50

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, eğitim için gittiği Eskişehir’de tutuklanan ve 2.5 aydırmahkemeye çıkarılmayı bekleyen üniversite öğrencisi Sevil Sevimli’nin ailesine özel bir mektup yazdı.

Haberin Devamı

ESKİ bakanlardan ve Hollande Hükümeti’nin yeni Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un 17 Temmuz’da yazdığı mektup, 24 Temmuz’da Sevimli Ailesi’ne ulaştı.

Mektupta, çifte vatandaş Sevil Sevimli’nin Eskişehir’de hapishanede olduğu ve tutuklanma nedenleri konusunda bilgilerinin bulunduğu dile getirildi. Olayı Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla araştırdıklarını ve Sevil Sevimli’nin bizzat hapishanede ziyaret edildiğini yazan Bakan Fabius, 24 Nisan 1963 Viyana Anlaşması’na göre Türk yargı sistemine müdahale edemeyeceklerinin altını çizdi.

Bakan mektubunda, “Büyükelçilik düzeyinde m yapılan ziyarette kızınız Sevil’in moralini ve sağlığını çok iyi bulduk. Merak etmeyin kızınız çok iyi ve Türkiye Cumhuriyeti gibi Fransa Cumhuriyeti’nin de güvencesi altındadır. Bundan sonraki aşamalar ve gelişmeler için her zaman sosyal danışman ve resmi görevlilerce Türk otoritelerinin vereceği izin ölçüsünde yardımınıza hazırız” denildi.

Sağlığı iyi değil
Mektubu memnuniyetle karşıladıklarını belirten anne Sevim Sevimli sadece kızlarının sağlığının iyi olduğu görüşüne katılmadıklarını söyledi. Ziyaret gününde kızlarının iyi görünmek için zorlandığını kaydeden Sevim Sevimli,

“Kızım iyi Fransızca ile kendini iyi ifade edince, moralinin ve sağlığının iyi olduğunu görmüşler. Bu yanlış. Kızım düzenli ilaç kullanmak zorunda ve şimdiden rahatsızlığının had safhalara ulaştığının belirtileri görülmeye başlandı. Geç kalınacak ama bunu ilerde daha iyi öğrenecekler” diye konuştu.

Ankara’dan Bursa’ya
Sevil Sevimli davasının Ankara yerine Bursa’da görüleceği öğrenildi. Savunma dosyasını hazırlayan Sevimli’nin avukatının bu hafta Bursa’da mahkeme günü almaya çalışacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!