Fransız Alpleri’nde bulunan cesetler

Güncelleme Tarihi:

Fransız Alpleri’nde bulunan cesetler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 19:43

Fransa’nın Alpler bölgesinde 4 kişinin ölümüne ve bir çocuğun ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı cinayet, ülke gündeminin ilk sırasında yer almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Fransız basını, polisin, 50 yaşındaki Saad El Hilli isimli Irak kökenli İngiliz turistin geçmişi üzerinde soruşturmayı yoğunlaştırdığını ve cinayetin aile içi miras tartışması yüzünden işlenmiş olabileceğini yazdı.

Irak kökenli İngiliz vatandaşının 2003 yılında koalisyon güçlerinin Irak’a yaptığı müdahale sırasında, İngiliz gizli servisi tarafından izlendiği yolundaki iddialara atıfta bulunan Fransız gazeteleri, cinayetin basit bir hırsızlık vakası olabileceği yolundaki şüphelerin de araştırıldığını duyurdu.

Fransa’nın Alpler bölgesindeki Annecy gölü yakınında bir tatil kampında işlenen ve Irak asıllı üç yetişkin İngiliz vatandaşıyla olaya yabancı bir Fransız bisiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği toplu cinayeti soruşturmak üzere İngiltere’den gelen polis uzmanlarının da Fransız meslektaşlarına destek verdiği bildirildi.

Adli tıbbın yaptığı otopsi sonucu beklenirken savcılık, saldırıdan ağır yaralı kurtulan 7 yaşındaki kız çocuğu ile 4 yaşındaki kardeşinin vereceği bilgilerin olayın aydınlanmasına katkı yapacağını düşünüyor. Polis, Saad El Hilli, eşi ve kayınvalidesini arabada, bisiklet sürücüsünü dışarıda bulmuştu.

Yine ağır yaralı 7 yaşındaki kız çocuğunu aracın dışında bulan polis, otomobil içinde sağ bulunan 4 yaşındaki küçük kızın ise katil tarafından hiç görülmediğini tahmin ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!