Fransa'da İslamcı terörist operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Fransada İslamcı terörist operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:04

Fransa'nın Lyon bölgesinde, yurt dışına savaşmaya gidenlere yönelik düzenlenen operasyon çerçevesinde 6 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınanlardan birisinin Suriye'ye gitme hazırlığı içinde olan 18 yaşından küçük bir genç kız olduğunu açıkladı.

Fransa'da parlamentoda daha önce kabul edilen yasa, yurtdışındaki savaşlara katılmak için yola çıkanlara hapis cezası verilmesini öngörüyor

Meclis genel kurulunda önceki gün tartışılmaya başlanan son tasarı ise gerektiği hallerde Irak ve Suriye gibi iç savaşların sürdüğü yerlere çatışmaya gitmek isteyenlerin ülkeden çıkışına 6 ay süreyle geçici yasak koyulmasını hedefliyor.

Hukukçular ve sivil toplum örgütleri ise muhalefetin de destek verdiği tasarıya, “temel hak ve özgürlüklere aykırı” olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, pazar günü basına yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'deki savaşlara giden, gitmek isteyen veya buralardan dönen Fransız vatandaşı ve bu ülkede oturma izni olan kişilerin sayısının 930 civarında olduğunu bildirmişti. Cazeneuve, gelen ihbarlar sonucu yaklaşık 70 kişinin ise yurt dışına savaşmak için gitmesinin engellendiğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!