Fransa üzüm bağı satışına tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Fransa üzüm bağı satışına tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 16:51

Fransız şarap üreticileri, Bourgogne bölgesindeki 12. yüzyıldan kalma tarihi şarap şatosu Gevrey-Chembertin ve üzüm bağının Çinli bir işadamına satılmasına sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bourgogne şarap üreticileri derneği, yaptığı açıklamayla, ”kültürel mirasa yeteri kadar sahip çıkılmamasını” sert bir şekilde eleştirdi. Fransa’daki aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi de şarap şatosu ve üzüm bağının yerel üreticilere satılması için hükümetin gerekli desteği vermemesine tepki gösterdi.

Aşırı sağ partinin açıklamasında, ”yabancı sermayenin kültürel mirası ele geçirdiği” iddiasında bulunuldu ve buna karşı hükümetin sessiz kalması eleştirildi. Şato ve 2 hektarlık üzüm bağı, 8 milyon avro karşılığına Çinli bir işadamına satılmıştı.

Bourgogne’deki yerel üreticiler, şato ve üzümü bağını kendilerinin kurduğu kooperatif aracılığıyla satın alma girişiminde bulunmuş ancak 5 milyon avrodan fazla para toplayamamıştı. Çinli işadamının, şatoyu restore edip, üzüm bağını yerel üreticilere kiralama sözü vermesinin ise yerel yönetim ile şarap üreticilerin tepkisinin azalmasına neden olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!