Fransa Türk kardeşlere ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa Türk kardeşlere ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 11:51

Fransa’nın Bordeaux kentinde babaları Osman Çimenli tafından öldürülen Ali ve Mevlüt Çimenli kardeşler için dün arkadaşları ve komşuları yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Bordeaux kentinde Kurban Bayramı arefesinde bunalıma giren babaları Osman Çimenli tarafından öldürülen Ali (17) ve Mevlüt (14) isimli kardeşler için dün arkadaşları ve komşuları “sessiz yürüyüş” düzenledi.

Isparta Yalvaç nüfusuna kayıtlı Osman Çimenli, Bordeaux’nun Benauge mahallesindeki evlerinde kurban bayramı arifesinde, kendisinden ayrılmak isteyen karısını ve çocuklarını vurduktan sonra intihar etmişti. Ali ile Mevlüt evlerinde, baba kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken anne Fatma (34) ve kızı Ayşe(11) hayata döndürülmüştü.

Ali ile Mevlüt’ün okul arkadaşları dün bir yürüyüş düzenleyerek arkadaşlarının yasını tuttu. Ailenin evi önünde başlayan, yaklaşık bin kadar kişinin katıldığı sessiz yürüyüşte, “Benauge yasta” “Mevlüt sizi hiç unutmayacağız”, “Allah rahmet eylesin”, “Siz bunu hak etmediniz”, “Erken ayrılık”, “Aile içi şiddet kurbanları” yazılı dövizler taşındı.

Haberin Devamı

Çimenli kardeşlerin okuduğu Jacques Ellul Koleji önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yürüyüş ardından yapılan konuşmada olay kınanırken Müslümanlar da kısa bir dua okudu. Savcılık soruşturması tamamlandıktan sonra aileye teslim edilecek cenazeler, Isparta’nın Yalvaç İlçesi Hüyüklü Köyü’nde defnedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!