Fransa’Fransa Karla, Hollande Anketlerle Boğuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa’Fransa Karla, Hollande Anketlerle Boğuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 15:32

Fransa’da devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilenken, Cumhurbaşkanı Hollande ise anketlerle boğuşuyor.

Haberin Devamı

FABRİKALARIN bir bir kapandığı, ekonomik hedeflerin tutmadığı, işsizlik rakamlarının tırmandığı Fransa’da, kriz ortamına bir de kötü hava koşulları eklendi.

Ülkenin kuzeyinde ve doğusunda iki gün süren kar yağışları, hayatı felç etti. Yağışlardan en çok Finistere, La Manche ve Calvados bölgeleri etkilendi.

Kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşan ülkede, A-1 Otoyolu’nda 2 bin 500 araç bloke olurken, 60 binin üzerinde ev elektriksiz kaldı. Hızlı tren ve uçak seferlerinin önemli bölümü, kuzeyin en büyük kenti Lille’deki uçuşların ise tümü iptal edildi.

2 KİŞİ ÖLDÜ

Önce 29 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle olağanüstü hal ilan eden hükümet, dün 21 kentte normale dönüldüğünü açıkladı. Ancak kar yağışı yerini dona bırakınca, yeniden 28 ilde olağanüstü alarma geçildi. Soğuklar nedeniyle 1’i evsiz, 2 kişi yaşamını yitirdi.

Evsizlerin sosyal barınaklarda ağırlanması uygulaması 15 gün daha uzatıldı. Meteoroloji uzmanları, kar yağışının bugünden itibaren güneye kayacağını açıkladı. Kriz merkezini ziyaret eden Başbakan Ayrault, “İlk yardım hizmetleri, elektrik kesintileri ve yolların açılması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ancak kar nedeniyle yaşanan zorluklar 48 saat daha devam edecek” dedi.

Sarkozy ilk kez Hollande’ı solladı

FRANSA kötü hava koşulları ile mücadele ederken, Cumhurbaşkanı François Hollande da anketlerdeki kötü sonuçlarla boğuşuyor. Paris Match’ın dün yaptığı son ankette, uzun süredir siyasete dönüp dönmeyeceği tartışılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ilk kez Hollande’ı geçtiği ortaya çıktı.

Paris Match’ın 2011 Kasım ayından bu yana düzenli olarak yaptırdığı 7 ayrı ankette Hollande önde görünüyordu. Ancak dün yapılan son ankette katılanların yüzde 53’ü Sarkozy’yi, yüzde 44’ü Hollande’ı tercih ettiklerini söyledi.

Valerie’yi sevmiyoruz evlenmeyin onunla.

ANKETLERDEKİ kötü gidişi durdurmak için yeniden halk arasına karışarak ‘normal cumhurbaşkanı’ rolüne soyunan Hollande, Dijon kentine iki günlük gezi düzenledi. Ancak gezide önce bir sendikacının, ‘Sayın cumhurbaşkanı, hani verdiğiniz sözler, nerede vaatler!’ protestosu ile karşılaştı.

Genç sendikacı, kameralar önünde polis tarafından hızla uzaklaştırıldı. Gezinin ikinci gününde kameralar eşliğinde halkla selamlaşan Hollande, ikinci protesto ile karşılaştı. Bu sefer yaşlı bir kadın Hollande’ın birlikte yaşadığı sevgilisi Valerie Trierweiler’ı istemediklerini söyledi. Yaşlı kadın, “Valerie ile evlenmeyin. Evlenmeyin o kadınla. Sevmiyoruz onu. Söyledim işte, sevmiyoruz!” diye Hollande’a çıkıştı.

Kadının sözleri karşısında şaşıran Hollande, sadece gülümsemekle yetindi. Hollande cumhurbaşkanlığı seçildiğinde, 30 yıllık hayat arkadaşı Segolene Royal ile yeni sevgilisi Trierweiler arasında kıskançlık krizi yaşanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!