Frankfurt’tan kardeşlere ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’tan kardeşlere ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 14:27

Almanya’nın önde gelen metropollerinden Frankfurt’un en üst düzey yöneticileri, ‘kardeş şehir’ Eskişehir ile İstanbul’u ziyaret etti.

Haberin Devamı

FRANKFURT Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef, Belediye Başkan Yardımcısı Nargess Eskandari-Grünberg ve İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner, politikacılar ve iş dünyasının temsilcilerinden oluşan heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer yöneticilerle bir araya geldiler. Görüşmelerde, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirbirliği olanakları görüşüldü. Eskişehir’le olan kardeşliğin 10’uncu yıl dönümü vesilesiyle Kentpark’taki meydana düzenlenen törenle ‘Frankfurt am Main’ adı verildi. Törende yapılan konuşmalarda iki kent arasındaki ilişkilerin, özellikle de gençler arasındaki bağların geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtildi. Frankfurt heyeti, kentin en önemli tarihi kişiliği olan ve Alman edebiyatının en büyük isimlerinden Johann Wolfgang Goethe’nin bir heykelinin bu meydana armağan edileceğini, bunun için Türk ve Alman sanatçıların görevlendirildiğini açıkladılar.

Frankfurt’tan kardeşlere ziyaret

Haberin Devamı

GALATAPOR’A DA GİTTİLER
Türkiye gezisinin ikinci gününde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibiyle bir araya gelindi. Karaköy’deki Galataport’u da ziyaret eden misafir heyetle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında kentleşme projelerinde işbirliği, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için görüşmeler gerçekleştirildi. İstanbul ve Frankfurt’un 19 Eylül 2012 yılında ‘karşılıklı niyet anlaşması’ olarak imzalanan bir momerandum, iki metropol arasında ekonomik ve mali işbirliğini, yerel yönetim düzeyinde deneyimlerin paylaşılmasını öngörüyor.

Frankfurt’tan kardeşlere ziyaret


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!