Frankfurt'ta umut sergisi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta umut sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2007 20:53

Frankfurt kentinde Türkiye'den beş Türk genç sanatçının eserlerinin yer aldığı "Umut güzelbir şeydir" adlı bir sergi açıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde 'Atelierfrankfurt' adlı sanatevinde beş Türk sanatçı Merve Şendil, Esrar Okyay, Necat Sat, Mehmet Dere ve Halil Vurucuoğlu'nun eserlerinin yer aldığı 'Hope is a good thing' (Umut güzel bir şeydir) adı altında bir sergi açıldı. Frankfurt'ta Hohenstaufen Caddesi 13 ile 25 adresindeki sanat evindeki sergi perşembe ve cuma günleri 17.00 ile 20.00 arası, cumartesi günleri ise 15.00 ile 18.00 arasında 22 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Sanatevi yöneticisi Corinna Thile, Frankfurt'ta yaşayan Türk sanatçılar ile yaptığı işbirliği sonucunda İstanbul ve İzmir'de yaşayan beş Türk sanatçıyı davet ettiklerini belirterek, "Amacımız Türk, Alman ve diğer ülke sanatçılarının karşılıklı olarak bilgi alış verişinde bulunmalarını sağlamak, onlara yurt dışında sergi açmalarına imkan tanımaktı" dedi.

Açılışa katılan İzmir'deki K2 Sanat Evi'nin yöneticisi Borga Kantürk amaçlarının maddi imkanı olmayan sanatçıların eserlerini sergileme fırsatı yaratılması olduğunu belirterek, "Maddi gücü bulunmayan sanatçıların sanat ile uğraşmalarını desteklemek, eserlerinin sergilenmesini sağlamak amacı ile üç ayaklı bir sergi projesi hazırladık. İlki Frankfurt'ta gerçekleşiyor. Halil dışındaki sanatçılar maalesef açılışa katılamadı. Çünkü maddi imkansızlıklar, vize sorunu gelememelerine neden oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!