Frankfurt'ta Özay Fecht'li gece

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta Özay Fechtli gece
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 13:33

Frankfurt 11. Türk Film Festivali'ne önceki gece caz sanatçısı Özay Fecht damgasınu vurdu. Yıllar önce başrolünü oynadığı "40 metrekare Almanya" filmini sinemaseverlerle birlikte izleyen çok yönlü sanatçı Özay Fecht daha sonra Romanfabrik adlı salonda unutulmayacak bir caz müziği konseri verdi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen 11. Türk Film Festivali'ne önceki gün sanatçı Özay Fecht damgasını vurdu. Özay Fecht 25 yıl önce başrol oyuncusu olarak yer aldığı "40 Metrekare Almanya" isimli filmi sinemaseverlerle birlikte izledi.

Filmin sonunda "Yıllar sonra tekrar filmi izlediğim için bir yandan mutlu oldum, bir yandan da çok duygulandım" diyen Fecht, sinemaseverlerin sorularını yanıtlarken, "Bu film sadece Türklere özgü bir film değil. Çekilmesi gereken bir filmdi ve çekildi. Dünyanın her tarafında böyle olaylarla karşılaşılabilir" dedi.

Senaryo ve yönetmenliğini üstlenen Tevfik Başer'in çektiği filmde kendisi gibi başrol oyuncusu olan Yaman Okay'ın çok başarılı oynadığını belirten Özay Fecht, "25 yıl önce bana teklif geldiğinde senaryoyu bile okumadan kabul ettim" diye konuştu.

SESİYLE BÜYÜLEDİ
Özay Fecht daha sonra Romanfabrik adlı salonda davetlileri söylediği şarkılarla büyüledi. Çok yönlü bir sanatçı olduğunu bir kez daha gözler önüne seren Özay Fecht, verdiği caz konserinde dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Hessen Radyo Televizyon Kurumu (HR) Caz Grubu'ndan Tony Lakatos (saksafon) ile Peter Reiter'in (piyano) eşlik ettiği Fecht, güçlü sesiyle birbirinden güzel İngilizce şarkılar seslendirdi. Gecenin final eseri ise Türkçe "Ağlama, hayat değmez ağlamaya" olurken salondakiler de sanatçıya eşlik ettiler.

DAVET EDİLMEYİNCE FİLMİNİ ÇEKTİ
Öte yandan yoğun ilgi nedeniyle görkemli bir şekilde devam eden Frankfurt 11. Türk Film Festivali'nde üzücü bir olay yaşandı. Yönetmen Güçlü Yaman Festivalin açılış galasına davet edilmediği gerekçesiyle "Dönüşü Olmayan Yolculuk-Son durak Frankfurt" filmini son anda geri çekti.

Film Festivali Komitesi Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük "Davetliler listesi yapılırken Güçlü Yaman nasıl unutuldu bilemiyoruz. Bu tabii ki bir hata. Kendisinden özür dileyip yaptığımız tüm gün boyunca uğraşlara rağmen ikna olmadı. Üzücü bir durum" dedi.

Dönüşü olmayan yolculuk filminde Almanya'ya iltica eden Sudan'lı bir göçmenin hikayesi konu ediliyor. Ceketinin çalındığını polise bildirmek isteyen Sudanlı AAmir'in sınır dışı edilirken intihara kadar varan bir hikaye anlatılıyor. Filmi izlemek için gelenlerin bazıları geri dönmek zorunda kalırken bazıları ise yerine konulan yönetmen Galip Gültekin'in "Göç Gerçeği" filmini izlediler.

Festivalde ayrıca önceki gece yönetmen Sedat Yılmaz'ın "Press", Yönetmen Nesli Çölgeçen'in "Denizden gelen adam" filmleride gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!