Frankfurt'ta Alışık'ların Onur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta Alışıkların Onur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 14:41

Frankfurt 11. Türk Film Festivali'nde Türk sinemasına katkılarından dolayı usta sanatçı Çolpan İlhan'a onur ödülü verildi. Eşi Türk sinemasının "Turist Ömer'i Sadri Alışık'a vefa amacıyla verilen onur ödülünü ise aynı adını taşıyan torunu Sadri Alışık aldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde devam eden 11. Türk Sinema Festivali'inde Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alan Alışık Ailesi'nin onur gecesi vardı. Türk sinemasına katkılarından dolayı usta sanatçı Çolpan İlhan'a onur ödülü verildi. Eşi Türk sinemasının "Turist Ömer'i Sadri Alışık'a vefa amacıyla verilen onur ödülünü ise sanatçının adını taşıyan torunu Sadri Alışık aldı.

TÜRK SİNEMASI ÇOK İYİ BİR YERE GELDİ
Frankfurt CineStar Metropolis Sineması'nda Nur Onur ile Gülşah Ezgin'in sunduğu ödül töreninde konuşan Türk sinemasının emektarı Çolpan İlhan, "Türk sineması artık çok iyi bir yerlere geldi. Şimdi gençlerimiz iyi işler yapıyorlar. O zamanlar başladığımız sinemada bir avuç insan zor ve kısıtlı şartlar altında çalıştık, bugünlere gelmesinde o sanatçıların emeği büyük tabii ki. Bizi takdir edip onurlandırığınız için çok teşkkür ederim" dedi.

Türk sinemasının unutlamzları arasında yer alan Çolpan İlhan'a ödülünü takdim eden Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ise şöyle konuştu: "Almanya'da İş Göçü'nün 50. yılında Türkler önemli işler yapıyolar. Binlerce işadamımız, üst düzey yönetici ve mumurlarımız var. Kültürel etkinliklerle de Türkiye'nin tanıtımı yapılmaktadır. Türk sinemasının emektarlarıyla büyüdük. Onlar bizleri yıllarca mutlu edip sinemayı sevdirdiler. Sanatçılarımız bizim gururumuz."

SADRİ ALIŞIK ONUR ÖDÜLÜNÜ TORUNU SADRİ ALDI
Çolpan İlhan'ın eşi merhum Sadri Alışık'a da Türk sinemasına katkısını unutmamak ve kendisine vefa göstermek için onur ödülü verildi. "Turist Ömer" filmleriyle Türk Sineması'nın unutulmaz yıldızı Sadri Alışık'ın ödülünü aynı adını taşıyan torunu Sadri Alışık aldı.

Ödülünü Frankfurt Türk Sinema Festivali Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı'dan alan Sadri Alışık şunları söyledi: "Adımı taşıdığım dedem Sadri'nin onur ödülünü aldığım için gururluyum. Dedemle birlikte babaannem Çolpan İlhan'ında burada onur ödülü alması beni bir kat daha fazla gururlandırdı. Onlarla gurur duyuyorum. Soyadım Alışık olmasına rağmen böyle gecelere ben fazla alışık değilim. Bunun için heyecanımı bağışlayın. Burada bir kez daha dedemin adını taşımaktan gururluyum. Dedem ben doğunca "Bir Sadri yeter" diyerek babama ismini koydurtmak istememiş. Fakat babam ilk kez babasının sözüne uymayıp adımı Sadri koymuş. İyikide adım Sadri olmuş. Çok mutluyum."

Gecede ayrıca Sadri Alışık'ın kara kelem resmini çizen Mustafa Küçük, eşi Çolpan İlhan'a takdim edince sanatçımızın duygulu anlar yaşadığı görüldü.

HÜSEYİN SITKI'YA BİR ÖDÜL DE ARKADAŞLARINDAN
Frankfurt Türk film Festivali'nin 11. yıldan beri yapılmasını sağlayan Festival Komitesi'nin Başkanı Hüseyin Sıtkı'ya festival komitesi çalışanları tarafından bir buket çiçek ile birlikte plaket verildi. Arkadaşları adına Deniz Kün ile birlikte ödüllerini takdim eden Dr. Fehmi Akalın, "Sanata ve kültüre katkılarından dolayı festival ekibi tarafından teşekkür ederiz" yazılı plaketi verdi.

13 Kasım Pazar günü sona erecek olan festivalin ödül töreni ise önceki gece bir partiyle kutlandı. Frankfurt'un ünlü diskoteklerinden olan Sansibar'ı tıka basa dolduran sanatçılar, davetliler ve festival ekibi dans edip eğlendi.

KISA FİLM YARIŞMASI BİRİNCİLERİ
Frankfurt Film Festivali'inde kısa film yarışmasının galipleri ise Sıla Özsoy ile Lena Liberta isimli genç yönetmenlerin oldu. Antalya Akdeniz Üniversitesi'inden Karanfil filmiyle Sıla Özsoy, Hamburg Film Akademisi'inden "Uwe Uwe" filmi yönetmeni Lena Liberta ile birinciliği paylaştı. Her iki genç yönetmenin ödülleri daha sonra bir törenle verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!